ATV

Популарна платформа

WhatsApp уводи нови начин гласовног ћаскања за велике групе

  • Извор: Телеграф
  • 15.11.2023. 12:26

WhatsApp, широко коришћена платформа за инстант поруке, ускоро ће представити нови облик гласовног ћаскања намијењен великим групама. Ова функција, која је већ била уочена у бета верзији, сада добија званичну потврду од стране компаније.

Док је гласовно позивање на WhatsAppu већ доступно за групе са до 32 члана, нова функција гласовног ћаскања уводи битне промене. Учесници групе неће аутоматски бити позвани приликом покретања гласовног ћаскања. Умјесто тога, добиће обавјештење и моћи ће да се придруже кликом на облачић унутар чета.

Контроле за гласовно ћаскање биће доступне на врху chata, не ометајући способност учесника да шаљу текстуалне поруке. Као и друге личне поруке на WhatsApp-u, гласовна ћаскања су заштићена енд-то-енд енкрипцијом и могу их користити до 32 учесника.

Ова функција ће се постепено уводити на иОС и Андроид уређајима у наредним нед‌јељама, почевши од већих група са 33 до 128 чланова, према информацијама са WhatsApp-ove странице о овој функцији.

Претпоставља се да групе са мање од 33 члана нису приоритет јер могу користити постојећу функцију групних гласовних позива, преноси Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм