ATV

Video platforma

"YouTube" prijeti: Ovim korisnicima bi mogli blokirati gledanje sadržaja

 • Извор: Индекс
 • 03.07.2023. 11:28

YouTube traži načine za agresivniju borbu protiv gledalaca koji koriste blokatore reklama dok gledaju video snimke na ovoj platformi.

Korisnici YouTubea uočili su upozorenje s porukom da će reprodukcija video snimaka biti blokirana nakon tri videa. U upozorenju se navodi da će ih YouTube spriječiti da nastave da gledaju video snimke na platformi ukoliko ne onesposobe svoj adblocker ili ne dodaju veb stranicu na svoju "bijelu listu".

YouTube testira Playables - onlajn igre na platformi

YouTube testira Playables - onlajn igre na platformi

"Reklame omogućavaju YouTubeu da ostane besplatan za milijarde korisnika širom svijeta", navodi se u obavještenju. Takođe, YouTube "savjetuje" korisnike da odaberu pretplatu za YouTube Premium kako bi izbjegli reklame, a u tom slučaju bi "kreatori ipak bili plaćeni za ono što rade".

YouTube neće uklanjati lažne vijesti tokom izbora u SAD

YouTube neće uklanjati lažne vijesti tokom izbora u SAD

Prije ovih upozorenja je YouTube samo prikazivao pop-up obavještenja korisnicima blokatora reklama, podsjećajući ih da se na taj način krše pravila korištenja platforme. Nova upozorenja su "dio malog eksperimenta koji YouTube sprovodi globalno", a koji zahtijeva od korisnika da ugase blokatore reklama i dozvole prikazivanje reklama na platformi ili da se pretplate na YouTube Premium.

YouTube je objavio nove smjernice za monetizaciju videa

YouTube je objavio nove smjernice za monetizaciju videa

Ukoliko korisnici ostanu uporni u korišćenju adblockera, YouTube bi mogao da im onemogući gledanje videa. Trenutno se nove mjere primjenjuju na malom broju korisnika. YouTube većinu prihoda dobija od reklama, a pad je zabilježen u tri prethodna tromjesečja tako da neće biti iznenađenje ukoliko nove mjere budu primenjene na više korisnika širom svijeta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.