Tjeranje korisnika na YouTube premium

YouTube tiho testira prikazivanje 5 reklama, umjesto 2: Nema preskakanja

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 15.09.2022.12:04

YouTube je tiho implementirao novi format reklama počevši od septembra 2022. Korisnici YouTube-a koji nisu pretplaćeni na YouTube Premium sada će dobijati do 5 reklama koje ne mogu da preskoče, prije nego što video uopšte počne.

Vijest je izbila kada je nekoliko korisnika YouTube-a počelo da se žali na Twitter-u i Redditu da su dobijali 5 reklama umjesto 2, prije nego što su mogli da pogledaju svoj YouTube video.

Ovo je, očigledno, izazvalo bijes među korisnicima jedne od najpopularnijih platformi na internetu.

U vezi sa tim, YouTube je izdao zvaničan odgovor na Twitteru u kome je priznao situaciju i naveo da bi se novi "fenomen" od 5 reklama mogao događati korisnicima YouTube-a kojima izlaze određeni formati reklama poznati kao "bumper ads". Kako je YouTube objasnio, ovi oglasi su kratki, obično traju oko 6 sekundi i ne mogu se preskočiti.

Trenutna situacija je takva da ove "bamper oglase" ne dobijaju svi korisnici platforme, tako da izgleda da YouTube trenutno testira novi format među izabranom grupom korisnika. Za sada, većina dobija još uvek samo dvije reklame, prije nego što njihov video počne, ali nije poznato da li će promjena od pet reklama uskoro biti uvedena za sve korisnike YouTube koji nisu pretplaćeni na Premium.

Tagovi: