Zašto je novi Firefox dizajn dobar?

  • 13.06.2021.13:32

Firefox je promijenio dizajn i Mozilla je objasnila zašto je to dobro.

Cilj Mozille je da sa najnovijim Firefox redizajnom smanji ometanje korisnika tokom korišćenja browsera.

Takođe, Mozilla navodi da želi da njihovi korisnici smanje broj klikova i da više "ne gube vrijeme".

Obavještenje zauzimaju manje prostora, vidjećete manje upozorenja i manje poruka, što će vam dosta pomoći jer Mozilla kaže da će imati "čist i jasan" dizajn i jezik kako bi vas manje ometali.

Kao dio redizajna, tabovi su takođe prepravljeni. Sada imaju zakrivljeni dizajn i izgledaju kao da lebde iznad meni bara. Mozilla na ovaj način da podsjeća korisnike da mogu da reorganizuju tabove ih kako im odgovara. Šta god da je trenutno aktivno, biće malo svjetlije.

Nakon fokusa na uklanjanju ometajućih stvari, kompanija je takođe olakšala isključivanje i uključivanje zvuka bučnih tabova. Mozilla je takođe pojednostavila toolbar i meni sa tri trake. Kompanija kaže da je objedinila dodatne menije kako bi smanjila nered i akcije koje ljudi najčešće koriste postavila na mjesto gdje im je najlakše pristupiti. Kao dio redizajna toolbara, shield ikona koja se nalazi unutar URL bara svetliće ukazujući na to da poboljšane Firefox-ove zaštite privatnosti rade u pozadini. Mozilla je takođe podesila Firefox-ov režim privatnosti.

Funkcija Total Cookie Protection u browseru je sada podrazumevano uključena kada koristite alatku. To znači da će Firefox pohraniti sve cookie-je odvojeno, tako da bilo koja web lokacija koju posjetite ne može da dijeli te informacije. Na iOS-u, Mozilla je posvetila posebnu pažnju smanjenju broja koraka potrebnih za korišctenje nekih ključnih karakteristika browsera. Možete preuzeti najnoviju verziju Firefoxa za desktop, Android i iOS.

Tagovi: