Od 24. februara do 5. marta

Beogradski Fest otvara francuski film "Zločin je moj"

 • Izvor: ATV
 • 07.02.2023.16:55

Najnovije ostvarenje francuskog autora Fransoa Ozona, krimi drama "Zločin je moj", otvoriće 51. međunarodni beogradski festival filma FEST, koji će trajati od 24. februara do 5. marta.

Riječ je o međunarodnoj premijeri najnovijeg filma jednog od najznačajnijih evropskih reditelja svoje generacije i ostvarenju, koje će beogradska publika imati prilike da vidi prije francuske, budući da film ulazi u tamošnje bioskope tek 8. marta.

Prethodni film Ozona "Peter fon Kant" otvorio je Berlinski filmski festival 2022. godine, saopšteno je iz organizacije FEST-a.

Glavne junakinje igraju mlade nade francuske kinematografije Nadija Tereskijević i Rebeka Marder, rame uz rame sa slavnim kolegama Izabel Iper, Fabrisom Lukinijem, Denijem Bunom i Andreom Disolijeom.

Fransoa Ozon je rekao da je ovaj film, u suštini, priča o "trijumfu sestrinstva" i da je svojevrsno odavanje počasti radovima Žana Renoara, Fransoa Trifoa, Ernsta Lubiča i Frenka Kapre, naročito američkim romantičnim komedijama iz tridesetih godina prošlog vijeka.

"Na mene je uticalo i to kako su Amerikanci prikazivali Pariz toga vremena, kao što je film 'Viktor/Viktorija' Blejka Edvardsa", izjavio je Ozon.

Lik Izabel Iper inspirisan je glumicom Sarom Bernar.

Riječ je 23. igranom ostvarenju Fransoe Ozona, čiji su filmovi često na programu FEST-a, poput naslova "Sve je prošlo dobro", "Milošću Božjom", "Dvostruki ljubavnik", "Franc", "Nova prijateljica", "Mlada i lijepa", "Bazen", "Osam žena" i drugi.

Projekcija filma biće održana 24. februara u 19.30 časova u MTS dvorani, u Beogradu.

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.