Banjaluka

Besplatne predstave za mališane u Gradskom pozorištu "Jazavac"

  • 17.09.2019. 08:24

U Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci danas će biti odigrana predstava "Vitez iz Vilsonove" kojom će početi realizacija projekta "Kulturica 2019", saopšteno je iz Udruženja građana "Centar za mame".

Događaju će prisustvovati djeca iz Banjaluke i prigradskih naselja Šargovac i Dragočaj, kao i iz udruženja "Svjetlice - dajte im šansu" i "Četiri plus".

Osnovna ideja projekta "Kulturica 2019" jeste približiti djeci Banjaluke i okoline pozorišnu umjetnost, naviku i kulturu odlaska u pozorište i postavljanje temelja kulture kao sastavnog dijela odrastanja i obrazovanja, a sve to kroz igru, zabavu, izradu dječijeg "umjetničkog djela", interaktivno druženje i poklone, navodi se u saopštenju.

Mališani će besplatno posjetiti predstave, te uživati i u revijalnom dijelu koji će joj prethoditi, rekli su iz "Centra za mame".

Osim predstave "Vitez iz Vilsonove", u Gradskom pozorištu "Jazavac" u utorak, 24. septembra, biće odigrana predstava "Put po svijetu na trotinetu".

"Kroz dvije predstave za djecu koje bi bile odigrane u toku dvije sedmice, više od 500 mališana bi dobilo priliku da posjeti ovu kulturnu ustanovu, uživa u predstavi, druženju i poklonima", navodi se u saopštenju.

U Udruženju građana "Centar za mame" pojasnili su da je revijalni dio osmišljen kao likovna kolonija, koju vodi poznati banjalučki umjetnik Renato Rakić, čiji je cilj razvoj dječijeg stvaralaštva, drugarstva i kreiranje umjetničkog djela "Krug sreće".

"Ova kampanja će od svakog djeteta napraviti malog junaka i umjetnika, te će probuditi osjećaj drugarstva, složnosti i empatije", navodi se u saopštenju Udruženja građana "Centar za mame".

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм