Muzej savremene umjetnosti

Bogat program u "Noći muzeja"

  • 18.05.2019. 21:54

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci otvorena je "Noć muzeja" u okviru koje je za posjetioce pripremljen raznovrstan program.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Sarita Vujković izjavila je da je ove godine pripremljena izložba "Percepcije - Cvijet je najljepši kad je neubran" na kojoj su predstavljene najznačajnije britanske umjetnice i umjetnici iz kolekcije ovog muzeja, u čijem je fokusu žena. 

"Smatrali smo da i ovogodišnji program `Noći muzeja` treba da bude u tom smjeru osmišljen", rekla je Vujkovićeva novinarima u Banjaluci. 

Vujkovićeva je navela da je zbog toga pozvana umjetnica Lala Raščić da predstavi svoj performans"Gorgo". 

"Performan `Gorgo` je inspirisan antičkom mitologijom i tradicijom koja je i u fokusu ovogodišnje `Noći muzeja`", objasnila je Vujkovićeva. 

Ona je dodala da je centralni dio večeri koncert, te je najavila nastup benda "Maika" i di-džeja "Oridžidži". 

Otvaranju manifestacije "Noć muzeja" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske prisustvovala je i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.  
 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм