U martu

Brus Dikinson dolazi u Zagreb

  • Извор: АТВ
  • 07.12.2022. 11:36

Brus Dikenson stiže u Zagreb, a nastup u KC Dražen Petrović biti nešto drugačiji, uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Naime, projekt "Jon Lord's Concerto For Group And Orchestra", repertoar grupe Deep Purple kojeg je komponovao osnivač i klavijaturist benda Jon Lord prvi puta predstaviće se zagrebačkoj publici 24. Marta 2023. u KC Dražen Petrović.

Uz frontmena Iron Maidena Brusa Dikinsona na ovom koncertu će nastupiti čitav niz legendarnih imena; Džon O'Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanja O'Kalagen na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Velc na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 muzičara Zagrebačke filharmonije. Dirigent je  Pol Man, saopštio je organizator „Music Time“ Zagreb.

Kao što obožavaoci već vjerovatno znaju, ''Concerto for Group and Orchestra'' live je album Deep Purplea i  Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigovao Malkolm Arnold, snimljen u Rojal Albert Holu u Londonu 1969.  Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rok muzike s punim orkestrom. Za kompozicije je zaslužan osnivač Deep Purpela i član Whitesnakea Jon Lord, dok tekstove potpisuje pjevač Deep Purpela Ian Gilan. 2011. Lord je snimio izmijenjenu studijsku verziju Concerta For Group And Orchestra, ovoga puta pod dirigentskom palicom Pola Mana koji ga vodi nakon smrti Jona Lorda, s Brusom Dikinsonom kao vokalom.

„Set lista u KC Dražen Petrović sastoji se od sva tri dijela Jon Lordovog 'Concerto For Group And Orchestra', dijelove 'Sarabande' kao i neke od najvećih hitova Deep Purplea, poput 'Smoke On The Water', 'Perfect Strangers', 'When A Blind Man Cries',  'Soldier of Fortune'  ali i dvije pjesme Brusa Dikinsona. Svaka će pjesma sadržavati potpuni orkestralni aranžman“, saopštio je organizator.

Osim u Zagrebu, u sklopu nadolazeće turneje sastav će nastupiti i 22. marta u Belexpocentru u Beogradu i 25. marta u Cankarjevom domu u Ljubljani. Spomenuta tri koncerta organizuje Music time iz Zagreba, a karte su dostupne na eventim.hr. Prvih 500 ulaznica prodaje se po „early bird“ cijenama.

Тагови: