Beograd

Danas će biti poznata imena dobitnika "Velike nagrade-Ivo Andrić"

  • 23.12.2020.07:59

U Beogradu će danas biti saopštena imena laureata "Velike nagrade-Ivo Andrić", koju Andrićev institut dodjeljuje za životno djelo, književno stvaralaštvo koje predstavlja doprinos književnosti i kulturi uopšte, kao i za najbolju knjigu objavljenu u Srbiji ili Republici Srpskoj tokom godine.

Konferencija za novinare u organizaciji Andrićevog instituta u Andrićgradu, zakazana je za 12.00 časova u beogradskom Medija centru.

Na konferenciji će govoriti članovi žirija akademik Јovan Delić, književnik Muharem Bazdulj, te književni kritičar Želidrag Nikčević, najavljeno je iz Medija centra.

Andrićev institut u Andrićgradu, na čijem čelu je proslavljeni svjetski i srpski reditelj Emir Kusturica, osnovan je 28. juna 2013. godine i jedinstvena je ustanova kulture, nauke i obrazovanja, koja svojim radom objedinjuje nastojanja Republike Srpske i Republike Srbije da u tim oblastima ostvare značajne rezultate.

Andrićev institut u Andrićgradu "Veliku nagradu-Ivo Andrić" ustanovio je 2015. godine, koja se već tradicionalno uručuje 27. januara, na Savindan.