Remek djelo iz 80-ih

Dizni razvija "Alien" franšizu sa velikim novinama

  • Izvor: Agencije
  • 22.09.2022.10:08

Uz "Ratove zvijezda" i "Indijanu Džonsa", franšiza "Alien", koju je pokrenulo remek-djelo Ridlijaa Skota 1979. godine, "Alien" je jedna od najdugovječnijih i najomiljenijih kinematografskih franšiza u istoriji filma.

Noviji filmovi u franšizi su na neki način loši, ali, kao što nam je "PREY" pokazao, postoji stvarna mogućnost iskupljenja ako su pravi scenaristi i režiseri na djelu.

Dizni je sada jedini vlasnik franšize "Alien". Već znamo da trenutno planira "Alien" TV seriju, koju vodi Noa Havli - tip koji je svijetu dao "Fargo".

Međutim, prema izvorima, navodno postoji mnogo drugih "Alien" projekata na kojima Dizni radi. A razlog za to je jednostavan: Dizni želi "Aliena" učiniti svojom sljedećom mega-franšizom.

U svakom slučaju, sigurno postoji prostor za širi "Alien" univerzum. Svijet "Blade Runnera" je navodno smješten u istom univerzumu, tako da tu definitivno ima mjesta za preplitanja.

A u razvoju je i nova TV serija "Blade Runner". Ali prije nego što dođu do bilo čega od toga, Dizni će prvo morati uspostaviti čvrstu osnovu na kojoj će graditi svoju širu franšizu.