ATV

Павлина Радовановић

Дјевојчица анђеоског гласа на Међународном фестивалу у Русији

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2023. 13:13

Павлина Радовановић, тринаестогодишња дјевојчица из Ораховца са Косова и Метохије, која је својим гласом и пјесмама опчинила бројне слушаоце широм свијета, борави ових дана у Русији. То је њена трећа посјета Руској Федерацији, организована на иницијативу Руског дома у Београду.

Како су навели у Руском дому, Павлину очекује низ активности, а главни разлог њеног боравка у Русију је учешће на Међународном фестивалу за подршку руској историји и култури "Од овог не одступамо" ("На том стоим"), који ће бити одржан у Пскову.

Павлину су данас у Москви дочекали представници организационог комитета фестивала, а већ сутра почиње званични програм њене посјете.

Свечано отварање фестивала планирано је за 18. новембар у Псковској филхармонији, највећој концертној дворани у граду.

Павлина ће имати прилике да се у неколико наврата представи у оквиру концертних програма, на којима ће учествовати солисти из 15 земаља свијета, као и многи други учесници.

Da se naježiš! Pavlina Radovanović zapjevala

Da se naježiš! Pavlina Radovanović zapjevala "Vidovdan" u Banjaluci (VIDEO)

Осим наступа на фестивалу, Павлину очекују бројне активности: учешће на радионици врсних вокалних умјетника, посјета културним и духовним знаменитостима града, у које је уврштен и његов најважнији духовни центар – Псковско-печерски манастир.

Домаћа и страна штампа описује Павлину као "чудо од дјетета", "дјевојчицу анђеоског гласа" и као "громки глас са КиМ" који шири истину о животу Срба у Ораховцу и осталим енклавама на Косову и Метохији.

Kako je Pavlina Radovanović rasplakala golmana Zvezde (VIDEO)

Kako je Pavlina Radovanović rasplakala golmana Zvezde (VIDEO)

Павлина је интерпретатор косовских и народних пјесама. На иницијативу и у организацији Руског дома, са само 12 година, одржала је свој први солистички концерт у Београду. Кроз свој рад прикупља новац за Косово и Метохију и за светиње које се тамо налазе.

За свој рад има благослов владике рашко-призренског Теодосија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм