Holandski slikar

Dva novootkrivena Rembranta na aukciji kuće "Kristi", cijena – milioni dolara

  • Извор: СРНА
  • 30.06.2023. 21:28

Dva novootkrivena Rembranta, posljednji poznat par portreta holandskog majstora koja su ostala u privatnim rukama, mogla bi da dostignu cijenu od 10 miliona dolara na aukciji naredne sedmice.

Potpisani i datirani iz 1635. portreti prikazuju bračni par Jana Vilemža ve der Plujma i Japgen Karels, koji su bili bliski sa porodicom umjetnika. Očekuje se da će dostići cijenu između šest i 10,16 miliona dolara.

"Nevjerovatno je da su slike tako dugo bile nepoznate. NJih niko ne pominje u zaista širokoj literaturi o Rembrantu", rekao je Henri Petifajer iz kuće "Kristi" odjeljenja za Stare majstore.

On je rekao da te slike predstavljaju istinski raritet, kao i da ih je analizirao muzej "Rijkmuzeum" u Amsterdamu.

Portreti će biti ponuđeni u okviru "Prodaje Starih majstora 1. dio" tokom "Nedelje klasike" aukcijske kuće "Kristi" 6. jula.

Književno veče sa Vladimirom Kecmanovićem, promovisan roman

Književno veče sa Vladimirom Kecmanovićem, promovisan roman "Kad đavoli polete"

U ponudi su i panel španskog renesansnog slikara grčkog porijekla El Greka, "Polaganje Hrista u Grob", za koju se očekuje cijena između šest i osam miliona funti i bista Jelene Trojanske neoklasičnog vajara Antonija Kanove, za koju se očekuje cijena između 2,5 miliona i četiri miliona funti.

U ponudi je i rano djelo italijanskog ranorenesansnog slikara Fra Anđelika, "Raspeće sa Bogorodicom, Svetim Jovanom Krstiteljem i Magdalenom u podnožju krsta", a očekuje se cijena između četiri i šest miliona funti.

Medaljon koji je naručila kraljica Šarlota kao poklon prijateljima koji su je podržavali tokom bolesti kralja Džordža Trećeg biće ponuđen na prodaju 7. jula.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм