Muzička scena

Gibonni, Bajaga i Nele u Herceg Novom, na HYPE festivalu!

  • Извор: АТВ
  • 11.03.2022. 11:49

HYPE – novi muzički festival koji će se u Herceg Novom održati od 19. do 21. avgusta već u premijernoj godini okupiće elitu regionalne muzičke scene.

U gradu sunca, mora i tradicionalnodobrog provoda, od petka do nedjelje na bini HYPE-a trodnevni lajnap predvode Gibonni,

Bajaga i instruktori i Dr Nele Karajlić, krem regionalne scene koji će napraviti savršenu ljetnju atmosferu na obali Bokokotorskog zaliva.

Teško da bilo koji festival na svijetu može biti bliži moru od HYPE festivala. Park Igalo (park Titove vile) je na samoj obali mora pa će svi posjetioci festivala imati jedinstvenu priliku da uživaju u najboljem zvuku i mirisu mora u istom trenutku.

Prvi dan festivala, ljubitelji starog dobrog rock-a imaće priliku da čuju Dr Neleta Karajlića, pionira sarajevskog Novog primitivizma, poznatog po bezvremenskim hitovima poput “Bos ili hadžija” i “Nedelja kad je otiš'o Hase”. Društvo Neletu će praviti punk bendovi Hladno pivo i Brkovi, koji će se potruditi da atmosfera već na početku festivala dostigne maksimum.

Nakon tvrđeg zvuka prvog dana, u subotu 20. avgusta nas očekuju laganiji ljetni tonovi. Veče počinjemo sa legendarnim splitskim rep-rock bendom The Beat Fleet (TBF) i njihovim “Veseljkom”. Logičan slijed događaja je nastup domaće, bokeške, rep grupe Who See, kako bi provjerili gdje se kupaš i školjke skupljaš. Za savršeni završetak večeri potrudiće se jedan od najpopularnijih bendova regiona - Bajaga i instruktori.

Za kraj je ostavljen spektakl - Dubrovačka senzacija Silente, nakon osvojene Cesarice, dolazi u Herceg Novi da nas “Poljube za kraj” i udare “Tercu na tišinu”. Na bini na pjeni od mora, nasleđuje ih legenda alternativne pop-rock scene - Urban & 4. Uz zvuke talasa ćemo sigurno svi biti njegova voda i dobro zagrijati atmosferu za finale prvog HYPE festivala, kada nas očekuje nastup Zlatana Stipišića, bolje poznatog kao Gibonni! Nakon dužeg perioda, omiljeni mediteranski izvođač se vraća u Herceg Novi, da svojim evergrinovima raspameti festivalsku publiku.

Slušaćemo “Libar”, “Posoljeni zrak” i “Lažu fotografije” do kasno u noć…

Herceg Novi je uvijek imao imidž cool destinacije omiljene mladima i diktirao nove trendove morskog života i provoda, a HYPE festival ima ozbiljnu namjeru da ga postavi na čelnu poziciju regionalne festivalske mape.

Koliko često imate priliku da uživate u trakama najpopularnijih DJ-eva regiona, obučeni u kupaći kostim, duboko u moru? HYPE vam donosi i tu nezaboravnu zabavu, jer pored navedenih večernjih koncerata uživo, tokom svih dana festivala očekuju vas dnevne žurke na plaži, kao i puno propratnih događaja koji će se tih dana dešavati duž hercegnovske rivijere.

Zaista ne postoji valjani razlog da ovo vrelo ljeto ne provedete u jednom od zvanično najljepših zaliva svijeta, uz najbolji provod na HYPE festivalu. Sunce, ljeto i kvalitetna muzika, a sve to u savršenom ambijentu uz palme na samo pola metra od mora - da li je potrebno još nešto da vas nagovori da budete dio HYPE avanture?

Za vrhunski trodnevni provod na HYPE festivalu u predivnom plavetnilu Bokoktorskog zaliva, paketi ulaznica se mogu kupiti na Gigstix sajtu (www.gigstix.com) i to po promotivnoj cijeni od 40€ koja traje do isteka zaliha.

Sve novine i dodatne informacije možete pronaći na Instagram (@hype.hercegnovi) i Facebook (fb.me/hype.hercegnovi) nalozima festivala kao i na sajtu festivala (www.thehype.me).

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм