Saradnik brojnih muzičara

Grupe Riblja Čorba i Bajaga i Instruktori se oprostile od Kornelija Kovača

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 13.09.2022.14:28

Kornelije Bata Kovač, koji je preminuo u 81. godini, ostavio je veliki trag. Od njega se opraštaju brojni muzičari s kojima se uspješno sarađivao tokom bogate karijere.

Grupa Riblja Čorba je na svom Fejsbuk profilu navela da je Kornelije Kovač bio veliki znalac, te da je s njima sarađivao na albumima kao što su "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju", "Osmi nervni slom", "Ujed za dušu", "Priča o ljubavi obično ugnjavi".

- Otišao je i naš dragi stariji brat, Kornelije Bata Kovač. Bezgranično strpljivo i znalački je producirao više albuma Riblje Čorbe; "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju", "Osmi nervni slom", "Ujed za dušu", "Priča o ljubavi obično ugnjavi". Divan čovjek i veliki autor. Ostavio je neizbrisiv trag u muzici. Zbogom dragi Bato - navodi se u statusu grupe Riblja Čorba.

Oglasila se i grupa Bajaga i Instruktori preko svog Fejsbuk naloga, koja je takođe sarađivala sa Kornelijem Batom Kovačom.

- Sa ogromnom tugom se opraštamo od velikana naše muzike Kornelija Kovača, dragog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika Bajage i Instruktora. Legendarni Bata je svojevremeno presudno uticao da se Momčilo Bajagić otisne u solo vode i snimi "Pozitivnu geografiju", ujedno i bio producent albuma i, generalno, imao ogromnu ulogu u nastajanju Bajage i Instruktora - navodi se u statusu grupe Bajaga i Instruktori.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 11:40 Teletrgovina

  Teletrgovina