Избацили га из серије

ХБО мора да исплати одштету Биковићу, погледајте колико

  • 05.02.2024. 10:35

Продукција ХБО донијела је одлуку да Милоша Биковића замијени неким другим глумцем у наставку серије "Бијели лотус". Наиме, све се десило након што је Биковић тим поводом оштро критикован на мрежама.

А како преносе сада медији, управо због тога ХБО мораће да плати одштету српском глумцу. И то, како је наведено, није у питању мала цифра.

"Хонорари за стране серије нису много већи него код нас. Случај Биковића може да се пореди са ситуацијом када је Џони Деп изгубио улогу у 'Пиратима с Кариба' зато што је имао негативан публицитет. Он свакако има право и може да тражи надокнаду јер је планирао то да ради и отказао све своје друге послове обавезе. Хонорари за такве улоге су 3.000-5.000 евра по дану снимања. Уговор глумца веже да учествује у самом снимању, али и промоцији серије, која траје неколико мјесеци. Мање улоге на оваквим серијама су плаћене од 25.000 до 100.000 евра. Наши глумци могу да зараде дупло више за неку овакву улогу него код нас, чак и када играју главну", каже извор Курира који се бави продукцијом играног садржаја, али због природе свог посла инсистирао је на анонимности.

ХБО направио сраман потез: Избацили Биковића из серије због Украјине!

ХБО направио сраман потез: Избацили Биковића из серије због Украјине!

Подсјетимо, након што је замијењен у серији, Биковић је издао званично саопштење које преносимо у цјелини:

"Одрастао сам у земљи разореној ратом. Када сам имао 11 година, дане и ноћи сам проводио у склоништу, док је бомбардована моја земља и мој родни град. Такву пустош никад никоме не бих пожелио. Сваким даном је све више сукоба свуда у цијелом свијету. Сваки од њих је различит. И сваки од њих је страшан. Волио бих да сви они престану и да побиједи принцип љубави.

Данас се против мене води циљана кампања, која кроз спољни утицај ствара озбиљан преседан, бацајући сенку на суштину умјетничке слободе. Резултат таквог наратива је тријумф бесмисла и пораз умјетности. Почаствован сам што сам изабран да будем дио 'Бијелог лотуса', ТВ серије коју веома уважавам, и уз колеге које изузетно поштујем. Ипак, моје учешће у њој није могуће из разлога који су ван домена културе, и ја се нећу поклањати наративу који угрожава мој интегритет. Желим да се захвалим свима који су били уз мене, а мојим колегама желим велики успех у новој сезони. Упркос свему, ја и даље вјерујем да умјетност лијечи и да може да уједини човјечанство. Стога ће моја увјерења и моја посвећеност умјетности остати непромјењени".

Пратите нас и путем Вибера