Prnjavor

Izvedena predstava "Od tebe nikad ništa"

  • Извор: СРНА
  • 22.09.2022. 09:19

Predstavom "Od tebe nikad ništa" nastavljena je Osma pozorišna revija "Prnjavor i prijatelji" u organizaciji Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta".

Rukovodilac prnjavorskog amaterskog pozorišta Brankica Radonjić, koja je radila tekst i režiju, kaže da je ova predstava bila veliki izazov jer su uloge povjerene košarkašima kluba "Buldogs" iz Prnjavora.

"Na sceni smo okupili momke koji su košarkaši, a ne glumci, ali konačni rezultat je dokazao da smo svi kompleksna bića sa brojnim talentima, a posebno mladi ljudi koji se još traže pa samim tim i treba da se okušaju u različitim oblastima", rekla je Radonjićeva Srni.

Ona je dodala da su, kako i sam naziv predstave sugeriše, željeli skrenuti pažnju na pogubnost izgovorenih riječi, koje treba da budu vjetar u leđa, a ne negativna kvalifikacija.

"Ponosni smo što se jedan tako uspješan prnjavorski klub kao što je OKK `Buldogs` odazvao našem pozivu i što smo svi zajedno sugrađanima ponudili ovaj nesvakidašnji pozorišni doživljaj", rekla je Radonjićeva.

Ovo nije prvi put da Dramska scena SPKD "Prosvjeta" Prnjavor pri realizaciji predstave sarađuje sa nekim domaćim sportskim klubom. Ranije su u saradnji sa dječacima iz Fudbalskog kluba "LJubić" izveli predstavu "I djevojčice igraju fudbal", u čijoj je suštini borba protiv stereotipa u društvu i borba za rodnu ravnopravnost.

Radonjićeva je najavila da će nakon gostovanja amaterskih pozorišta iz Velike Plane, Dervente i Laktaša na reviji "Prnjavor i prijatelji" u srijedu, 28. septembra, ugostiti omladinsku trupu iz Srpca, a pozivi za gostovanja poslati su i u Banjaluku, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Bugojno i Mostar, pa se nadaju nastavku pozorišnog druženja i u oktobru.

Тагови: