Ozbiljne cifre

Koliko zarađuju glumci? Miki Manojlović važi za najplaćenijeg srpskog glumca

  • Извор: Курир
  • 06.10.2022. 16:05

Odavno je poznato da je Miki Manojlović najplaćeniji srpski glumac.

On je godinama od produkcije uzimao 2.000 evra po snimajućem danu, ali je nedavno i tu cijenu podigao za 50 odsto. To znači da sada svi koji žele da ga angažuju u nekom novom projektu, moraju da izdvoje čak 3.000 evra, tj. 1.000 evra više nego što je to ranije bio slučaj.

- Miki Manojlović već godinama uzima najviše para za filmove i serije. Osim što je jedno od najvećih imena srpske kinematografije, cijenu mu diže i to što ne prihvata olako svaku ulogu koja mu se ponudi. Zbog toga su producenti i reditelji koji odluče da ga angažuju za neki projekat unaprijed znali da će morati da ga plate 2.000 evra po danu. Ipak, kako je sve poskupjelo, i Miki je riješio da podigne svoju cijenu, i to za 50 odsto. Iako je to ozbiljna suma za naše uslove, većina njih prihvata njegove zahtjeve jer znaju da su projekti sa Manojlovićem predodređeni za uspjeh - ispričao je izvor.

Koliko je poznato, o čemu su mediji i pisali, i Žarko Laušević i Aleksandar Berček za snimajući dan su do sada dobijali po 2.000 evra, ali još nije poznato da li će i oni podići svoj honorar.

Pored njih, među najplaćenijima je i Miloš Biković, koji je, zahvaljujući ulozi Aleksandra Tirnanića Tirketa u "Montevideu", a zatim i Maraša u "Južnom vetru", postao velika zvijezda!

- Što se tiče Bikovića i njegovog honorara, to zavisi od dosta faktora. Jedan od njih je i da li je on ovdje samo glumac ili je i producent nekog projekta. Kada je angažovan kao glumac, Miloš ima honorar od 2.000 evra dnevno. Ipak, pošto je sve donedavno bio jedan od najangažovanijih glumaca u Rusiji, tamo je zarađivao 5.000 evra po danu. Toliko je, kako navode izvori, dobio za film "Sluga", koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije.

Pored njih, poznato je i da supružnici Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Miloš Timotijević i Raša Bukvić imaju honorare od 1.500 evra po danu.

Mirjana Karanović plaćena je 1.500 evra po danu, dok njena koleginica Milica Milša, koja u seriji "Igra sudbine" tumači jednu od glavnih uloga, za dan snimanja uzima 450 evra. Tako je ona zahvaljujući ulozi Ade Kanački postala najzaposlenija glumica u Srbiji u posljednje tri godine, koliko traje megapopularna telenovela. Do sada je snimila 586 epizoda, a čeka je još posla, jer će serija imati više od 800 epizoda.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.