ATV

Prisustvovali zvaničnici

Koncert svjetskog virtuoza na harmonici Dušana Sekulića na igralištu banjalučke Gimzanije

 • Извор: Агенције
 • 29.08.2022. 21:00

U Banjaluci je večeras održan koncert svjetskog virtuoza na harmonici Dušana Sekulića kome su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske i brojni građani.

Koncert je održan na igralištu banjalučke Gimnazije.

“Poenta koncerta je bila popularizacija muzičke kulture koju želimo da približimo građanima”, rekao je Sekulić.

Univerzitetski profesor Vlado Đajić, koji je zaslužan za organizaciju ovog koncerta, rekao je da je riječ o kulturnom događaju svjetskog nivoa.

“Cilj je da vratimo sjaj Banjaluke kao univerzitetskog i grada kulture, sporta i lijepog ponašanja i događaja”, rekao je Đajić.

Dušan Sekulić, svjetski virtuoz na harmonici, svojim brojnim solističkim koncertima u Evropi, Aziji i Australiji oduševljava svjetsku koncertnu publiku.

Rođen je 1985. godine u Sarajevu, a od pete godine je počeo da svira harmoniku i ubrzo se zainteresovao za klasičnu muziku.

Magistrirao je najvišom ocjenom na Bečkom konzervartorijumu "Franc Šubert", a pored vrhunskih umjetničkih dometa u interpretaciji klasične muzike u posljednje vrijeme se muzičkoj javnosti predstavlja vlastitim kompozicijama koje izvodi sa bendom i u kojima uspješno povezuje različite muzičke stilove: klasiku, pop, rock, džez, metal i rege zvuk sa etno-muzikom među kojima je se posebno istakla autorska kompozicija "Sjećanje".

Sekulić je nastupao u mnogim zemljama - BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Španiji, Australiji, Tunisu.

Тагови:
 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  Упознаћемо вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста.

 • 13:25 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путописна авантура са потписом Бањалучанина Роберта Дацешина.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.