Kultni režiser

Kventin Tarantino otkrio temu svog posljednjeg filma

 • Izvor: Agencije
 • 15.03.2023.12:51

Kultni režiser Kventin Tarantino, možda je konačno donio odluku o tome koja će film postati njegovo deseto režisersko izdanje i djelo kojim će završiti sopstvenu karijeru.

Prema magazinu "Holivud Reporter",  Tarantino će snimiti film "The Movie Critic", scenario koji je sam napisao i koji se sprema da pusti u produkciju kasnije ove godine. Nije poznato mnogo detalja o filmu, ali prema izvještaju film će imati glavnu žensku ulogu i radnja će se odvijati u Los Anđelesu 1970-ih, što je dovelo do sugestija da će tema filma biti čuvena filmska kritičarka Paulina Kel koja je umrla 2001. godine, s obzirom da režiser ima veliko poštovanje prema Kel, iskazano mnogo puta, čini se da ima smisla da će ona biti u fokusu njegovog posljednjeg poduhvata.

Tarantino već neko vrijeme razmišlja o svom sljedećem filmu, otprilike otkako je osvojio Oskara filmom "Bilo jednom u Holivudu" 2019. godine. Iako je bilo mnogo prijedloga o tome da snimi "Kil Bil 3", čini se da Tarantino završiti svoju rediteljsku karijeru originalnom filmskom pričom i to manje-više u vremenskom okviru koji mu je sam nametnuo. Dugi niz godina Tarantino je jasno dao do znanja da namjerava režirati ne više od 10 filmova i povući se iz Holivuda do svog 60. Rođendana, prenio je „Glas Srpske“.

Ovog mjeseca obilježava se rođendan, tako da izgleda da nije bio daleko od svog penzionog plana.

Paulina Kel bila je američka filmska kritičarka, najpoznatija po recenzijama koje je pisala za ugledni časopis "Njujorker  od 1968. do 1991. godine, i koje su joj donijele reputaciju najuticajnije kritičarke u istoriji filma. Kel je karijeru započela 1950-ih, a poznatom postala 1965. godine zahvaljujući knjizi recenzija "I Lost It at the Movies " koja je postala bestseler.

Bila je jedna od vatrenih zagovornica Novog Holivuda i isticala se antikonformističkim stavovima uz preferiranje neameričkih filmova u odnosu na Holivudsku produkciju. Kel je također poznata po navodnoj izjavi da "ne može shvatiti kako je Ričard Nikson postao američki predsjednik kada niko koga znam nije glasao za njega", a koja se kasnije često citirala kao primjer otuđenja elitističkih liberalnih intelektualaca od "običnog čovjeka",  te je po njoj dobio ime "Sindrom Pauline Kel".

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.