Slavni reditelj

Kventin Tarantino vjeruje da je ovo najbolji lik koji je stvorio

  • Извор: Индекс
  • 22.08.2023. 21:49

Kventin Tarantino često se pominje u kontekstu neobičnih likova i filmova, priča koje su veoma upečatljive i nezaboravne, a sam reditelj ipak ima svoje favorite.

On je tvorac likova Džulsa Vinfilda iz Petparačkih priča, Đanga iz Đangove osvete i Beatriks Kido u Ubiti Bila, ali Kventin Tarantino kaže da mu je jedan drugi ipak bolji od svih ostalih, piše Index.hr.

"Hans Landa je najbolji lik kog sam ikad stvorio i možda najbolji koji ću ikad stvoriti. Nisam shvatao da je on lingvistički genije. On je vjerovatno jedan od rijetkih nacista u istoriji koji je mogao da govori savršen jidiš“, rekao je na filmskom festivalu u Jerusalimu još 2016.

Posvađale se Lepa Brena i Senidah

Posvađale se Lepa Brena i Senidah

Hans Landa je lik iz ratnog filma Prokletnici iz 2009. godine. Prati priču iz alternativne istorije o dve zavjere za ubistvo vođstva nacističke njemačke – jednu je planirala Šosana Drajfus (Melani Loren), mlada francuska Jevrejka, a drugu je sproveo tim američkih jevrejskih vojnika predvođen prvim poručnikom Aldom Rajneom (Bred Pit).

Kristof Volc glumi jezivog Hansa Landu, pukovnika SS-a zaduženog za pronalaženje Rajneovog nacističkog ubilačkog odreda.

"Rusija prebacuje nuklearno oružje u Bjelorusiju"

Tarantino je otkrio i da ga je iscrpio proces pronalaska savršenog glumca za ulogu Lande.

„Počeo sam da se brinem. Mislio sam da odustanem od filma ako ne pronađem savršenog Landu. Dao sam sebi još nedjelju dana i odlučio da ću nakon toga prekinuti audicije“, prisjetio se.

Tada je na audiciju došao Kristofer Volc i bilo je jasno da je on taj tip. Uloga je naposletku dovela austrijskog glumca do osvajanja prvog Oskara za najboljeg sporednog glumca 2010. godine.

Stefana pumpe usisale u odvod: Gazda nije htio da plaća prekovremeno?

Stefana pumpe usisale u odvod: Gazda nije htio da plaća prekovremeno?


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм