ATV

"11:11 П.М."

Луткарско позориште из Израела извело представу за одрасле

 • Извор: СРНА
 • 26.09.2023. 02:02

Луткарско позориште из Израела извело је представу за одрасле "11:11 П.М." на Међународном фестивалу професионалних луткарских позоришта "Лут фест" у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Извршни продуцент "Лут феста" Александра Митрић Штифанић рекла је да је другог дана 24. Међународног фестивала наступило ово израелско позориште, које је на многим свјетским позоришним фестивалима освајало престижне награде.

"Ријеч је о визуелном позоришту у коме се глумци играју са предметима, луткама и својим тијелом готово без ријечи, јер је ова позоришна група развила веома личан сценски језик. Чланови Позоришне дружине чине људски мозаик представника разноликог становништва Израела, Јевреја и Арапа", рекла је Штифанићева.

Представа говори о човјеку који сједи док пред њим пролазе слике цијелог живота, поиграва се сјећањима на изазове, неуспјехе, интимност и дистанцирање.

Скандал у канадском парламенту: Украјински нациста добио овације током посјете Зеленског

Скандал у канадском парламенту: Украјински нациста добио овације током посјете Зеленског

Штифанићева је истакла да у представама глумци овог позоришта користе невербалне облике комуникације без ријечи, користе визуелна средства, предмете, лутке, силуете, мултимедију, плес и оригиналну музику, па вишејезична публика може заједно да ужива и да комуницирају.

Она каже да у представи нема линеарне приче, да је режисер Пабло Аријел радио на овој представи са идејом да представи лично путовање након промјена и прекретница у сопственом животу посљедњих година, укључујући растанак од родитеља, рођење унучади, демонтажу и поновну изградњу животних оквира.

Ухапшен осумњичени за кријумчарење 313 боксова цигарета

Ухапшен осумњичени за кријумчарење 313 боксова цигарета

"Свака епизода у представи може имати различите интерпретације, а укључује универзалне симболе који одјекују и додирују приватна искуства свих у публици. Алузије и асоцијације, поруке и стимулације које уметник износи, омогућавају публици да има неке `захвате` који се односе на сопствени живот. Тако публика постаје дио представе", навела је извршни продуцент "Лут феста".

Глумци у овој јединственој представи су Никол Малер, Густаво Бустаманте и Пабло Аријел, музику је компоновао Густаво Бустаманте, кореографију потписује Никол Малер, а сценографију Дана Меаден.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:40 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?