Sastanak u Banjaluci

Narodno pozorište Srpske i Nacionalno dramsko pozorište Rusije potpisali sporazum o saradnji

  • Извор: АТВ
  • 10.03.2023. 16:43

Unapređenje, razvoj i kulturna saradnja između Narodnog pozorišta Republike Srpske i Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije - Aleksandrinski teatar, ovo je bila team današnjeg sastanka predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim.

Sastanak je održan u Banjaluci a prisustvovao mu je i direktor Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije Jemeljanov Sergej Vitalijevič.

Direktor Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije Jemeljanov Sergej Vitalijevič upoznao je premijera Viškovića da su Nacionalno dramsko pozorište Rusije i Narodno pozorište Republike Srpske potpisali sporazum o saradnji, te da će narednih dana u Banjaluci u okviru kulturno-obrazovnog projekta "Narodna škola pozorišta", biti održan intenzivni edukativni program „Osnovi menadžmenta u savremenom narodnom pozorištu".

Predsjednik Vlade Republike Srpske zahvalio se direktoru Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije na spremnosti da nesebično podijeli svoja iskustva i prakse u razvoju pozorišne umjetnosti sa kolegama iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.