ATV

Ovako je Lula pričala o glumcu prije nekoliko mjeseci

Nikako ne mogu i vjerovatno nikada neću moći da se pomirim sa tim da nema mog Bate

  • 21.12.2019. 08:45

Udovica čuvenog Velimira Bate Živojinovića, Julijana Lula Živojinović, napustila nas je u petak, što su potvrdili članovi njihove porodice.

Lula je prije svega nekoliko meseci za "Pink" pričala o Bati i porodici.

- Nikako ne mogu i vjerovatno nikada neću moći da se pomirim sa tim da nema mog Bate. Filmovi koje svakodnevno gledam mi podržavaju tu iluziju i često se osvrnem očekujući njegov blag glas i nežan dodir. Srećom, sada su mi ćerka i neki od unuka tu, pa vrijeme lakše prođe u svakodnevnim obavezama i razgovorima. Ali, prazninu koju je Bata ostavio svojim odlaskom ništa ne može da nadomjesti. Vjerovatno, kao i svi oni koji su izgubili svoje najdraže, trudim se da živim dan za danom, bez nekog dalekog gledanja u budućnost - kazala je ona tada.

Njegova supruga ga je najbolje poznavala i znala je šta Bata misli i osjeća. Ona je provela glumčeve posljednje dane uz njega.

- Bata nikad nije priznavao poraz. Do kraja svog života ostao je veseo i ostavio nam je u sjećanje samo lijepe stvari. Uvijek ćemo nositi njegovu nježnost i pažnju, a to nije malo - zaključila je tada Lula.