U Veneciji

O čemu govori film "Poor Things" koji je dobio Zlatnog lava: Pun je scena seksa

  • Извор: Кликс
  • 11.09.2023. 13:28

Film "Poor Things" reditelja Jorgosa Lantimosa osvojio je Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu i prepun je scena seksa.

Snimljen je prema istoimenom romanu Alsadaira Graja iz 1992. godine. Priča o Beli, mladoj ženi koju je u život vratio naučnik Godvin Bakster. Nakon toga, ona bježi sa advokatom Dankanom Vederbernom i kreće u avanturu samootkrivanja i seksualne slobode.

Glavne uloge tumače Ema Ston, Mark Rafalo i Vilijem Dafo. U glumačkoj postavi su i Rami Jusef, Kristofer Abot, Džerod Karmikael i drugi.

Lantimos je u intervjuu rekao da svaki muški lik u ovom filmu predstavlja muške stavove tipične za viktorijansko okruženje priče.

"Postoje varijacije, ali u ovom filmu glavna stvar je njihova opšta sklonost da pokušavaju da kontrolišu Belu, čak i ako to rade na brižan ili suptilan način", naveo je između ostalog.

Inače, na 80. Venecijanskom filmskom festivalu, Kaili Speni je proglašena za najbolju glumicu. Nagrada za najboljeg glumca pripala je Peter Sarsgaard, koji je igrao ulogu u filmu "Sjećanje".

Srebrnog lava osvojio je film "Evil Does Not Exist" Rjusukea Hamagučija. Kao što je već poznato, 80. Venecijanski filmski festival u velikoj meri je bio pogođen štrajkovima glumaca, a u Italiju je stiglo samo nekoliko holivudskih zvezda.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.