Nagrađeni radovi

Održano književno veče povodom dana zaljubljenih u Mrkonjić Gradu

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2022. 10:03

U Mrkonjić Gradu sinoć je održano književno veče povodom Dana zaljubljenih na kojem su promovisani nagrađeni radovi 21. Međunarodnog konkursa ljubavne poezije "Pjesma nad pjesmama".

Književno veče organizovao je Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada.

Na konkurs o temi "Hoćemo li na put ljubavi" pristigle su 954 pjesme od 318 autora sa prostora bivše Jugoslavije, te iz Švajcarske, Njemačke, Bugarske, Italije, SAD i Danske.

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo izjavio je da su za 21 godinu na ovom konkursu učestvovala 5.233 pjesnika sa 13.985 pjesama, što je omogućilo da budu pripremljeni zbornici ljubavnih pjesama pod nazivom "Pjesnici koji dodiruju ljubav I - XI".

"Ljubav kao bezvremena tema je našla svoje mjesto u ovom gradu ", rekao je Ćoćkalo novinarima.

Jedan od učesnika konkursa je mrkonjićka pjesnikinja Marija Rožić koja je sinoć pročitala svoj nagrađeni sonet "Na putu ljubavi".

"Od kada postoji Klub umjetničkih duša, učestvujem na književnim susretima koje organizuje. Do sada sam objavila 25 knjiga priča, pjesama, aforizama i romana. Boravim u prirodi, nju fotografišem i o njoj pišem", navela je Rožićeva.

Glavna nagrada na ovom konkursu "Pjesma nad pjesmama", koja se dodjeljuje po pozivu, pripala je književniku Ivanu Gaćini iz Zadra za triptihon - "Preni se Larisa", "U svesci od mora" i "Bitisani dahom", kao i za cjelokupan opus ljubavne poezije koju je do sada napisao.

Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada tradicionalno povodom Dana zaljubljenih organizuje književno druženje na kojem se čitaju nagrađene ljubavne pjesme.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)