Ukrajinski bend

Oglasio se Kaluš Orkestra: Mi nećemo doći

  • Izvor: Agencije
  • 11.08.2022.18:13

Predstavnici Ukrajine na ovogodišnjoj Evroviziji koji su ujedno iz ovog takmičenja izašli kao pobjednici, grupa Kaluš orkestra, oglasili su se povodom povlačenja nastupa sa Sea Dance festivala, nakon što su organizatori odbili da na njihov zahtjev otkažu nastup ruske didžej Nine Kravic.

Na svom zvaničnom Instagram nalogu jedan od članova ovog sastava objasnio je situaciju, a iz Exita su medijima ustupili prevod koji si i oni sami dobili.

"Pozdrav svima. Nažalost, nismo mogli da 'izbacimo' rusku didžejicu sa festivala 28. u Crnoj Gori, zato nećemo doći, jer nećemo da nastupamo sa njom na istoj sceni. Zato uzmite u obzir, da ako ste htjeli da kupite ulaznice zbog nas, mi nećemo doći", rekao je član ove grupe.

Podsjetimo, pobjednici ovogodišnjeg izdanja Evrovizije Kaluš Orkestar iz Ukrajine postavili su čudan ultimatum organizatorima Sea Dance festivala, rekavši da će povući svoje učešće ukoliko na istoj manifestaciji bude nastupala didžej Nina Kravic, koja je porijeklom iz Rusije. Organizatori su u zvaničnom saopštenju odgovorili Kaluš orkestru, i naveli da je otkazivanje nastupa bilo kog izvođača isključivo na osnovu nacionalnosti, rase ili vjere suprotno vrijednostima koje zagovaraju.

Takođe, ove godine Kaluš orkestar trebalo je da nastupi i na Exit-u, ali je njihovo učešće otkazano desetak dana prije početka festivala zbog "okolnosti van kontrole festivala, benda i njihovih članova".