Jedna od najuspješnijih franšiza

Orlando Blum otkrio koliko je zaradio ulogom u "Gospodaru prstenova"

  • Извор: Индекс
  • 02.05.2023. 22:00

"Gospodar prstenova" jedna je od najuspješnijih franšiza svih vremena s ukupnom zaradom od 2.9 milijardi dolara, stoga bi bilo logično pretpostaviti da su i glumci iz trilogije zaradili popriličnu svotu novca.

Međutim, Orlando Blum, koji je tumačio lik vilenjaka Legolasa, u intervjuu s Hauardom Sternom otkrio je kako njegov honorar nije ni blizu te cifre te da nije riječ čak ni o milionskom iznosu.

Koliko je Blum zaradio?

Blum je u intervjuu priznao da je angažovan za ulogu u filmu "dok je još bio niko", što je razlog njegovog, za holivudske uslove, skromnog honorara.

Aerosmith najavio oproštajnu turneju

Aerosmith najavio oproštajnu turneju

"Ništa nisam dobio", rekao je voditelju, otkrivši da je njegov honorar iznosio 175.000 dolara te da je riječ o ukupnoj zaradi za sva tri filma.

Uloga koja mu je pokrenula karijeru

Legolas je bio jedna od Blumovih prvih velikih glumačkih uloga koja mu je pomogla da pokrene karijeru u Holivudu, koja je s vremenom postala vrlo uspješna.

Dakle, iako nije odnio kući veliki novac za svoje učestvovanje u kultnom "Gospodaru prstenova", Blum je priznao da je bilo vrijedno toga te da bi ponovio sve, čak i za manje novca.

Anja Ilić emotivno doživjela pitanje o Biljani Čekić:

Anja Ilić emotivno doživjela pitanje o Biljani Čekić: "Zagrlila me i nije puštala 15 minuta"

"Najveći dar mog života. Učinio bih to opet za upola manje novca", izjavio je.

Uspješna karijera

Podsjetimo, Blumova karijera u "Gospodaru prstenova" se nije završila sa trilogijom. Kasnije se pojavio u spin-off filmovima Hobit: Smaugova pustoš iz 2013. i Hobit: Bitka pet vojski iz 2014. godine.

Osim toga, osigurao je ulogu u dugogodišnjoj franšizi "Pirata sa Kariba" koja mu je sigurno pomogla da napuni bankovni račun. 

Pratite nas i putem Vibera