Blokbaster

Pjesme iz filma "Barbi" obaraju sve rekorde

  • Извор: Агенције
  • 05.09.2023. 14:19

Blokbaster poput filma "Barbi“ bio je savršena prilika da diskografska industrija ponudi publici adekvatan blokbaster album sa pjesmama iz filma. Prema svim svjedočenjima, film o najpoznatijoj lutki na svijetu nije "dječji“, pa su roditelji uživali više od djece.

Pod nadzorom jednog od najtraženijih producenta od dvije hiljade Marka Ronsona, na albumu "Barbi“ nastupaju Dua Lipa, Sem Smit, Bili Ajliš, Ava Maks, Čarli KSCKS, Dominik Fike, Fifti Fifti, Gejl, Haim, Ajs Spice, Kaliii, Karol G, Khalid, Kid Laroi, Lizzo, Nicki Minaj, PinkPantheress, Tame Impala i glumac Rajan Gosling.

Na zahtjev rediteljke filma Grete Gervig, Ronson je na početku snimanja komponovao muziku za plesnu koreografiju filma, a ovaj dio je kasnije pretvoren u prvi singl iz filma, pjesmu "Dance the Night" u izvođenju Due Lipa, koja je dospjela do prvih mjesta na top listama u 12 zemalja, a u još 25 zemalja među prvih deset. Ista stvar se desila i sa sljedećim singlovima "Barbie World“, "Speed Drive“ i "What Was I Made For?“ Bili Ajliš, koja je, kao i album, je na vrhu top-lista. Ronson i Gervig su direktno radili sa svim muzičarima, pokazujući im scene iz filma za koje je trebalo da naprave muziku, što je dovelo do "praktičnih“ pjesama koje podvlače radnju filma i likove u njemu, ali i funkcionišu odvojeno kao tipični pop hitovi današnjice.

Drugi singl "Barbie World" je zapravo nova prerada i remiks pjesme "Barbie Girl" skandinavskog pop benda Akva, koji je sa originalom imao veliki hit 1997. godine. Pjesma prvobitno nije trebalo da se pojavi u filmu, ali je remiksovana na zahtjev glumice Margot Robi.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.