Угљевик

Почели Дани хармонике

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2024. 09:42

У Угљевику је синоћ свечано отворен Шеснаести међународни фестивал Дани хармонике, који ће трајати до 22. априла.

Фестивал је окупио око 150 такмичара и камерних састава из 15 земаља.

Виртуоз на хармоници Ђорђе Перић, за АТВ каже да ће фестивал надмашити претходне.

- Ове године у оквиру фестивала Дани хармонике, имамо низ концерата као и такмичарски дио програма који се одржава и у Бијељини и у Угљевику. Такође, имамо и мастер-класове са најпознатијим свјетским професорима - истиче Ђорђе Перић.

Дани хармонике отворени су наступом најбољих младих музичара и чувеног руског универзитетског професора Јурија Шишкина, који овај фестивал подржава од самог његовог почетка.

- Фестивал је почео тако што сам се представио са мојим пријатељима и тако што су сви гости фестивала представили своја умјетничка дјела, своје извођење. У наредним данима, публика ће имати прилику да слуша Јурија Шишкина из Русије. То је један од најбољих свјетских умјетника. Надам се да ће сви бити пуни утисака након фестивала - додао је Перић.

Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да је захваљујући овом фестивалу име Угљевика уцртано на културној мапи Европе, те да су за то најзаслужнији умјетници и њихови ученици који су протеклих година учествовали на овој смотри хармонике.

Организатори фестивала су Удружење умјетника Артист и Музичка школа "Корнелије Станковић", а покровитељи Влада Републике Српске, град Бијељина и општина Угљевик.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: