"Music and more summer fest"

Počeo Festival klasične muzike u Trebinju

  • Извор: СРНА
  • 04.08.2023. 07:52

Gala koncertom u amfiteatru Hercegovačke Gračanice u Trebinju je počeo ljetni Festival klasične muzike koji je okupio priznate profesore, kompozitore, muzičare, dirigente i studente sa prestižnih svjetskih univerziteta iz 21 zemlje svijeta.

Festival "Music and more summer fest" otvorio je gradonačelnik Mirko Ćurić koji je rekao da ovaj festival predstavlja jedan od glavnih stubova trebinjskog kulturnog ljeta i doprinosi prepoznatljivost Trebinja na svjetskoj muzičkoj karti.

On je podsjetio da će biti održano osam koncertnih večeri na već prepoznatljivim lokacijama, te podsjetio da će Festival biti priređen i u Čačku i Herceg Novom.

"Znače nam ovakve manifestacije, one obogaćuju kulturni život Trebinja ali su i inspiracija za naše talente i kreativce", rekao je Ćurić i izrazio radost što će četiri učenika trebinjske Muzičke škole učestvovati na Festivalu.

U Trebinju otvoren Festival mediteranskog i evropskog filma

U Trebinju otvoren Festival mediteranskog i evropskog filma

On je zahvalio Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, Muzeju Hercegovine, Kulturnom centru, Muzičkoj školi i ostalima za ustupljene prostore I tehničku podršku ovom događaju, kao i osnivaču i direktoru Festivala Tatjani Ranković koja je Trebinje izabrala za ovu značajnu manifestaciju.

Rankovićeva je zahvalila za podršku, istakavši da njoj i umjetnicima iz svijeta koji su došli u Trebinje mnogo znači ovo učešće.

"To je veliki uspeh za sve nas, jer ništa ne bi moglo bez vas i vaše ljubavi prema muzici", istakla je Rankovićeva.

Festival će trajati do 14. avgusta.

Пратите нас и путем Вибера