Бањалука

Потписан протокол о сарадњи Народног позоришта српске и Центра за културу Тиват

  • Извор: СРНА
  • 06.04.2024. 13:19

Директори Народног позоришта Републике Српске и Центра за културу Тиват Дијана Грбић и Горан Божовић потписали су данас у Бањалуци протокол о сарадњи ових установа, који се огледа у наставку досадашње сарадње и размјени програма у области културе, али и могућности рада на заједничкој представи.

"О којем наслову ће бити ријеч, шта је то што ћемо конкретно радити за наредну сезону, размишљаћемо од данас", рекла је Грбићева на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Грбићева је навела да ће публика Народног позоришта Републике Српске вечерас имати прилику да у оквиру манифестације "Дани Јагоша Марковића" погледа представу "Ћелава пјевачица" Центра за културу Тиват.

Фејсбук уводи битну промјену: Ево како ће приказивати видео садржај

Фејсбук уводи битну промјену: Ево како ће приказивати видео садржај

"Ово је посљедњи пројекат Јагоша Марковића. Довео нам је новог пријатеља у кућу и надам се да ће ова представа и у наредном периоду гостовати у Народном позоришту", рекла је Грбићева.

Божовић је рекао да Центру за културу Тиват учешће на мини-фестивалу "Дани Јагоша Марковића" представља част и привилегију имајући у виду да учествују и Југословенско драмско позориште, Народно позориште у Београду и Народно позориште Републике Српске.

"Нарочита је част и привилегија када један национални театар, као што је Народно позориште Републике Српске, искаже интересовање да са једним, условно речено, малим Центром за културу Тиват, потпише меморандум о сарадњи", истакао је Божовић.

Он је најавио да ће представа "Урнебесна трагедија" у копродукцији Народног позоришта у Београду и Народног позоришта Српске гостовати на Фестивалу медитеранског театра "Пургаторије" у Тивту овога љета.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм