Vlasenica

Predstavljena knjiga "Dule Savić"

  • Извор: СРНА
  • 17.02.2023. 21:45

Promocija knjige o golgeteru i proslavljenom fudbaleru "Crvene zvezde" Dušanu Saviću, autora Aleksandra Apostolovskog, održana je večeras u Vlasenici, u prisustvu legendarnog sportiste.

Knjiga svjedoči o uspjesima fudbalskog asa, ljudima uz koje je stasavao kao fudbaler i vremenu u kojem je odrastao i ostvario zavidnu karijeru.

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević izjavio je novinarima da je čast i zadovoljstvo ugostiti proslavljenog srpskog fudbalera u jednom malom gradu, te da su prije promocije razmijenili iskustva iz svijeta sporta, kulture i razgovarali o aktivnostima koje spajaju srpski narod sa obje strane Drine.

"Definisali smo našu dalju saradnju. Hvala Saviću što je sa svojim timom došao ovdje jer je on najveća `Zvezdina` zvezda", naveo je Kraljević.

Zahvalivši domaćinima za gostoprimstvo, Savić je naveo da knjiga sadrži priču o jednom vremenu u kojem je odrastao kao klinac na Ubu, važnim događajima iz njegove karijere i života, važnim ljudima koje je susretao.

"Ko bude pročitao knjigu imaće priliku da se upozna o jednom prohujalom vremenu koje je bilo lepo i kojeg se uvek rado sećam a koje, nažalost, ne može više da se ponovi. Sve je stalo na 360 strana uz veliki broj fotografija gde skoro svaka strana ima po jednu fotografiju", rekao je Savić novinarima.

On je naveo da mu je go na stadionu "Hajberi" u Londonu omiljeni koji je postigao na međunarodnoj sceni, a na domaćoj pogoci protiv "Hajduka", "Dinama" i iznad svega "Partizana" jer ovaj suparnički klub, kako je rekao, cijeni više nego druge, a posebno mu je drag go na prvom derbiju koji je odigrao sa 19 godina.

Član kluba navijača "Zvezde" iz Vlasenice Željko Lukić, koji je inicijator dolaska proslavljenog fudbalera u Vlasenicu, rekao je novinarima da je nedavno na Svetosavskom balu u Banji Koviljači dogovorena saradnja i promocija knjige "Dule Savić".

"Počastvovan sam dolaskom Savića u Vlasenicu, vjerujem da će nam biti čest gost. Zahvalan sam opštini Vlasenica i načelniku Miroslavu Kraljeviću koji je podržao ovu priču, i navijačima koji su došli u velikom broju da pozdrave najznačajnije ime našeg, ali i svjetskog fudbala", istakao je Lukić.

Član kluba navijača crveno-bijelih Nenad Lelek rekao je novinarima da se dobro sjeća Savićevih igara, a počeci navijanja bili su prije nego što je "Zvezda" došla do finala Kupa UEFA.

Lelek je dodao da je prvi fudbaler u istoriji jugoslovenskog fudbala kome je skandirano i ime i prezime bio Dule Savić.

"Savić je vrhunski sportista, veliki patriota, zajedno sa porodicom koja je ostavila bitan trag u sportskom i kulturnom životu Srbije, pa i Jugoslavije, zajedno sa sinom Vujadinom", rekao je Lelek.

Promociju knjige "Dule Savić" organizovala je opština Vlasenica.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм