Zagreb

Preminuo Pero iz legendarnog filma "Družba Pere Kvržice"

  • Izvor: Index.hr
  • 22.11.2022.11:30

U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti u 69. godini preminuo glumac Mladen Vasari, objavili su na Facebooku iz karlovačkog Gradskog pozorišta Zorin dom.

"U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u posljednjoj režiji velikana Georgija Para Dobri čovjek Bažulek. Mirno putuj, Vaske, nedostajaće tvoj zarazni osmijeh, nevjerovatna energija i znanje. Počivao u miru", napisali su u objavi, prenosi "Index.hr".

Vasari se rodio 1954. u Lendavi, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1976. te je završio privatnu školu francuskog glumca Žaka Lekoka u Parizu, poznatog po fizičkom teatru.

Nastupao je u više zagrebačkih kazališta, od Teatra &TD, Knappa, Dramskog kazališta Gavella, Kazališta Trešnja, Komedije, ZKM-a, na Dubrovačkim ljetnim igrama, na Splitskom ljetu i posljednjih godina u Teatru Ulysses.

Glumio je i u mnogim engleskim, njemačkim i francuskim pozorištima.

Nastupao je i na radiju, igrao u filmovima i TV serijama te predavao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a publici je ostao u sjećanju po ulozi naslovnog junaka u filmu Družba Pere Kvržice.

Tagovi: