Istočno Sarajevo

Promovisana "Mala zbirka velikih promisli"

 • Izvor: Srna
 • 08.12.2022.19:19

U Istočnom Sarajevu večeras je održana promocija knjige "Mala zbirka velikih promisli" autora Milivoja Jankovića u kojoj se nalaze izreke drevnih mudraca, mislilaca i pojedinih narodnih epskih pjesama.

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac izrazila je zadovoljstvo što je ova ustanova omogućila Jankoviću pravo izdavaštva, te podsjetila da ovo nije prva Jankovićeva knjiga koju je Matična biblioteka promovisala ove godine.

"Matična biblioteka je vrlo rado prihvatila ovu saradnju jer se radi o zavičajnom autoru sa naših prostora i nadamo se da će se ova saradnja nastaviti", istakla je ona.

Janković je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da je knjigu počeo pisati prije 30 godina, kada je u svesci počeo bilježiti pojedine događaje, izreke ali i lijepe misli koje je želio da prikaže čitaocima.

"Prikupio sam misli iz naroda, poslovice, životna pravila, narodne izreke i mudrosti kao jednu cjelinu, dok su druga cjelina misli iz Svetog pisma, hrišćanskih pravila, Starog i Novog zavjeta, naših svetitelja, a kasnije sam to proširio i na misli, izreke i citate učenih ali i običnih ljudi", rekao je Janković.

On je dodao da u knjizi, koja ima 620 stranica, nije posebno izdvajao citate svetitelja, filozofa i pisaca nego je te pojmove nastojao da poveže u jednu misao.

"Da knjiga ne bi bila suvoparna, malo sam proširio ubacivanjem narodnih zdravica i nekim stvarima koje smo zaboravili kao što je stara himna Kraljevine Srbije", istakao je autor.

Janković je za naredni period najavio promociju knjige u Han Pijesku i Palama.

Promocija je održana u prostorijama Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

 • 13:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Emisija: Cirilica, R

  Emisija: Cirilica, R

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.