ATV

Prijedor

Promovisani "Kozarački književni razgovornik" i "Mastiljara stara"

 • Izvor: SRNA
 • 08.06.2023. 22:23

Djela "Kozarački književni razgovornik" i "Mastiljara stara" Banjalučanina Ranka Preradovića promovisana su večeras u Prijedoru u čast obilježavanja 60 godina književnog rada.

Preradović je rekao da se u knjizi "Kozarački književni razgovornik" može pročitati 50 intervjua sa piscima koji su se bavili Kozarom.

"Druga knjiga koju promovišem `Mastiljara stara` je moja najnovija zbirka pjesama koja će, vjerujem imati smisla u nekom daljem književnom stanju i razjašnjavanju vremena u kojem se nalazimo", izjavio je Preradović novinarima i dodao da je prvu knjigu "Svitanje" objavio 1963. godine i da se u njoj nalazi prva pjesma o Kozari.

Direktor prijedorske Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" Gordana Vila izjavila je da im je velika čast što su mogli da ugoste jedno od najznačajnijih imena na književnom nebu Republike Srpske.

"Mi smo se večeras prisjetili svih njegovih djela, a taj opus je izuzetno bogat i prevođen na brojne svjetske jezike. Čast je što ćemo biti među onim ustanovama koje su među prvima uključene u obilježavanje ovog velikog jubileja", navela je Vila.

Ranko Preradović biće jedan od počasnih gostiju "Književnih susreta na Kozari", imajući u vidu upravo ovaj jubilej njegovog dugogodišnjeg stvaralačkog rada. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:21 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:26 Serija: Slatke muke (12+)

  Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 20:26 Koncert: Jelena Karleuša

  Koncert: Jelena Karleuša

 • 21:46 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:26 Serija: Istine i laži (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 23:11 Serija: 1992 (12+)

  Serija '1992' je italijanska TV serija iz 2015. godine koju su kreirali Alessandro Fabbri, Ludovica Rampoldi i Stefano Sardo, prema ideji Stefana Accorsija, a u režiji Giuseppea Gagliardija.