Netfliks

Šokantan dokumentarac o Vudstoku '99: Voda zagađena izmetom, silovanja, smrt

  • Извор: Агенције
  • 17.08.2022. 12:42

Pili vodu koja je bila zagađena izmetom te se kupali u blatu koje je također bilo - izmet. Prijavljene su tri smrti i pet silovanja

"Ovo izgleda kao Bosna", riječi su kojima počinje novi Netflixov dokumentarac o zbivanjima na Vudstoku, održanom 1999. godine. Dok je kultno izdanje 1969. godine bilo sinonim za mir, ljubav, zajedništvo, prijateljstvo i oslobođenje na svim nivoima, poznati festival je 30 godina poslije bio epicentar nasilja, pohlepe, zloupotrebe opijata i vandalizma.

"Ovo nije Vudstok vaših roditelja", bio je jedan od slogana pod kojim se odvio ovaj nezapamćeni haos.

"Fijasko: Vuddstok ‘99" prilično je šokantan dokumentarac Netfliksa u tri dijela, u kojem su prikazane dosad nikada viđeie snimci. Formula za spomenuti fijasko uključivala je 400.000 ljudi, skoro nikakvo osiguranje te pohlepu organizatora, koja se očitovala u tome da nisu dozvoljavali unos hrane i pica.

Do drugog dana festivala stvari su se raspadale jer nije bilo dovoljno hrane, vode ili obezjbeđenja da bi svi uživali u festivalu. Nekoliko žena je silovano ili iskorišćeno.

Dok je golotinja na Vudstoku 69 bila uobičajena, učesnici verzije ovog festival 30 godina kasnije nisu bili spremni na poštovanje žena.

Do trećeg dana, festival je bio u haosu, sa smećem razbacanim svuda i kanalizacijom koja je zagađivala vodu. Mnogi prisutni su otišli.

Uprkos haosu, samo tri osobe su umrle tokom Vudstoka 99. Dva muškarca su umrla od toplotnog udara, a jednu ženu je udario automobil dok je napuštala festival.

Vudstok 99 je održan u Rimu, Njujork, u bivšoj vazduhoplovnoj bazi Grifis.

Nakon što se festival završio, svuda je bilo ruševina. Tokom nereda, mnogi učesnici su zapalili nekoliko traktorskih prikolica zbog čega su eksplodirale.

Prijavljeno je pet slučajeva silovanja. Pored toga, Ministarstvo zdravlja države Njujork liječilo je 5.162 osobe koje su bile na ovom festival.

Neki su bili dehidrirani, drugi su uzimali previše droga, neki su se otrovali zbog ispijanja kontaminirane vode.


Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић