U Tuzli

SPKD "Prosvjeta" organizovalo veče posvećeno Isidori Sekulić

  • Извор: СРНА
  • 05.11.2022. 12:03

Književnica iz Beograda Laura Barna održala je u Domu književnosti u Tuzli predavanje o jednoj od najznačajnijih žena u srpskoj književnosti Isidori Sekulić, uz projekciju filma "Isidora".

Barna je govorila tokom sinoćnjeg predavanja o "ikoni" srpske književnosti Isidori Sekulić, koju je okarakterisala kao "najenigmatičniju" ženu naše literature, saopšteno je iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Tuzla.

Predavanje je završila Isidorinim riječima koje je izgovorila pred kraj svog života mladom pjesniku Milivoju Pavloviću: "Čitavo moje djelo je šaka šodera bačena u velike rupe naše nekulture".

Omaž jednoj od najznačajnijih žena u srpskoj književnosti Isidori Sekulić Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" organizovalo je povodom 145 godina od njenog rođenja.

"Projektom `Isidora` nastavlja se neprekinuta nit duhovnog bitisanja na ovom prostoru koji zrači duhovnošću", dodaju iz "Prosvjete".

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм