“Na Drini ćuprija” u dramskom tumačenju glumca

Tihomir Stanić očarao Banjalučane: Gromoglasan aplauz odzvanjao prepunom salom

 • Izvor: BanjaluckePrice.net
 • 23.05.2023. 11:09

“Na Drini ćuprija” roman nobelovca Ive Andrića u dramskom tumačenju glumca Tihomira Stanića sinoć je Banjalučane ostavio bez daha. Maestralnog Stanića publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Ovaj tekst, Stanić posljednjih osamnaest godina izvodi širom svijeta, ali i u brojnim seoskim školama širom Srbije, Republike Srpske i Kosova. On je sinoć banjalučkoj publici na emotivan i sugestivan način približio lik i djelo našeg jedinog nobelovca, koji je u svom najpoznatijem i najprevođenijem književnom djelu oslikao naš mentalitet, a svojim mudrostima i danas inspiriše mnoge.

Slavni glumac prikovan za kolica, a njegova zadnja fotografija slama srce

Slavni glumac prikovan za kolica, a njegova zadnja fotografija slama srce

Maestralni Tihomir Stanić se zahvalio na gostoprimstvu predsjedniku Gradskog odbora prof. dr Vladi Đajiću kao i na pozivu Dijani Grbić, direktorici Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Stanić nije štedio riječi te je posebno pohvalio rad Grbićeve ističući kako je u prethodnom periodu tokom svog rada Banjaluku podigla na jedan viši nivo kada se govori o kulturi.

Odlomke iz Andrićevog djela “Na drini ćuprija” Stanić je birao i učio mjesecima, u čemu mu je nesebično pomagala dr Ljiljana Mrkić Popović, lektor i profesor dikcije na Fakultetu dramskim umjetnosti u Beogradu, što glumac često ističe. U jednom od brojnih intervjua je rekao: “Ja sam to radio pet meseci, po pet sati. Ovo što govorim, već sam govorio svuda po Americi, zatim Švedskoj, Srbiji, Republici Srpskoj...

„Bila nam je velika čast da budemo domaćini ovog veličanstvenog događaja koji je okupio veliki broj naših sugrađana! Naš cilj je da se u Banjaluci njeguju sve oblasti društvenog života!“ poručuju iz  Savjeta za kulturu GrO SNSD-a Banja Luka.

Tagovi:
 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:05 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Biro (12+)

  Serija je inspirisana svjedočanstvima bivših špijuna-ilegalaca, koji su na specijalnim dugogodišnjim misijama živjeli pod lažnim identitetom na područijima od velikog interesa za zemlju, a najprije su to Sjeverna Afrika i Bliski Istok.

 • 00:30 Noćni program

  Noćni program