“Na Drini ćuprija” u dramskom tumačenju glumca

Tihomir Stanić očarao Banjalučane: Gromoglasan aplauz odzvanjao prepunom salom

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 23.05.2023. 11:09

“Na Drini ćuprija” roman nobelovca Ive Andrića u dramskom tumačenju glumca Tihomira Stanića sinoć je Banjalučane ostavio bez daha. Maestralnog Stanića publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Ovaj tekst, Stanić posljednjih osamnaest godina izvodi širom svijeta, ali i u brojnim seoskim školama širom Srbije, Republike Srpske i Kosova. On je sinoć banjalučkoj publici na emotivan i sugestivan način približio lik i djelo našeg jedinog nobelovca, koji je u svom najpoznatijem i najprevođenijem književnom djelu oslikao naš mentalitet, a svojim mudrostima i danas inspiriše mnoge.

Slavni glumac prikovan za kolica, a njegova zadnja fotografija slama srce

Slavni glumac prikovan za kolica, a njegova zadnja fotografija slama srce

Maestralni Tihomir Stanić se zahvalio na gostoprimstvu predsjedniku Gradskog odbora prof. dr Vladi Đajiću kao i na pozivu Dijani Grbić, direktorici Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Stanić nije štedio riječi te je posebno pohvalio rad Grbićeve ističući kako je u prethodnom periodu tokom svog rada Banjaluku podigla na jedan viši nivo kada se govori o kulturi.

Odlomke iz Andrićevog djela “Na drini ćuprija” Stanić je birao i učio mjesecima, u čemu mu je nesebično pomagala dr Ljiljana Mrkić Popović, lektor i profesor dikcije na Fakultetu dramskim umjetnosti u Beogradu, što glumac često ističe. U jednom od brojnih intervjua je rekao: “Ja sam to radio pet meseci, po pet sati. Ovo što govorim, već sam govorio svuda po Americi, zatim Švedskoj, Srbiji, Republici Srpskoj...

„Bila nam je velika čast da budemo domaćini ovog veličanstvenog događaja koji je okupio veliki broj naših sugrađana! Naš cilj je da se u Banjaluci njeguju sve oblasti društvenog života!“ poručuju iz  Savjeta za kulturu GrO SNSD-a Banja Luka.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.