Banjaluka

U nedjelju premijera filmova nastalih u okviru Ljetne škole filma

  • Извор: АТВ
  • 25.08.2023. 15:29

Premijera tri kratka filma, nastala u okviru prve Ljetne škole filma biće održana u nedjelju, 27. avgusta, u 20.00 časova u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjaluci.

Premijernom prikazivanju filmova prisustvovaće v.d.direktora Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić, a izjave za medije organizatora i učesnika Ljetne škole filme planirane su u 19.40 časova u GPJ.

Ljetnu školu filma je organizovao Audio-vizuelni centar Republike Srpske u saradnji sa Akademijom umjetnosti u Banjaluci i Studiom glume Jazavac,

Počela prva Ljetna škola filma u Republici Srpskoj

Počela prva Ljetna škola filma u Republici Srpskoj

Prva Ljetna škola filma okupila je ove godine 22 polaznika uzrasta završnih razreda osnovne škole i srednje škole, koji su od 17. do 27. avgusta, prošli kroz proces stvaranja kinematografskog djela, od ideje do premijere, uz podršku filmskih profesionalaca.

Producent Đorđe Vranješ rekao je da je zadovoljstvo raditi sa mladim ljudima koji su zainteresovani za filmsku umjetnost, a da je Ljetna škola filma odlična ideja koja je zastupljena u regionu i sada se po prvi put u organizaciji Audio-vizuelnog centra Republike Srpske, Studija glume „Jazavac“ i Akademije umjetnosti u Banjoj Luci realizuje u Republici Srpskoj.

Пратите нас и путем Вибера