"Kultura u prolazu"

Učenici Muzičke škole nastupili u atrijumu Gradske uprave FOTO

  • 28.06.2018. 21:29

U okviru programa novog projekta Grada Banje Luke pod nazivom "Kultura u prolazu", danas je u atrijumu Gradske uprave održan koncert učenika Muzičke škole "Vlado Milošević".

Nastup učenika ove škole izazvao je interesovanje sugrađana koji su došli u zgradu Gradske uprave po određene dokumente ili su se našli u prolazu, što je i bio cilj ovog projekta.

"Namjera je da svakog četvrtka, ovaj prostor ugosti nove umjetnike, studente, kulturne radnike, predavače i sve ono što je usko vezano za kulturu. Atrijum će biti otvoren cijelo ljeto za kulturna dešavanja, čime  kulturu činimo dostupnom građanima", kazali su u Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Damir Jovanić, direktor Muzičke škole "Vlado Milošević" rekao je da je ova škola sa oduševljenjem prihvatila poziv Grada i uzela učešće u projektu "Kultura u prolazu".

"Veoma je korisno da učenici imaju što više javnih nastupa radi njihove dalje afirmacije, a ovo je jedan sjajan koncertni prostor u gradu koji će mnogo značiti učenicima naše škole za njihovo dalje usavršavanje", zaključio je Jovanić.

Danas su nastupili učenici Osnovne i srednje muzičke škole sa odsjeka klavir,violina, gitara i harmonika, a program današnjeg koncerta pogledajte ovdje.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм