Producent Grejem King

Uskoro film o Majkl Džeksonu

  • Извор: АТВ
  • 21.01.2023. 15:16

Nakon velikog uspjeha sa filmom o grupi Queen "Bohemian Rhapsody", producent Graham King će još jednom na filmsko platno da postavi jednog od najvećih muzičara svih vremena - Majkl Džeksona.

Džekson će dobiti biografski film, potvrđeno je za HOlivud Reporter. 

Grejem King, iskusni radnik u biografskim filmovima sa Oskarom nagrađenim filmom Kraljica Bohemian Rhapsodi, producira zajedno sa Džonom Brankom i Džonom Meklejnom, koji su koizvršioci imanja Majkla Džeksona. Džon Logan, koji je napisao Gladijator i Avijatičar, napisao je scenario.

"Prvi filmovi u mojoj karijeri bili su muzički spotovi i još uvijek osjećam da je kombinovanje filma i muzike dubok dio onoga što jesam“, rekao je Fukva u izjavi. „Za mene ne postoji umjetnik sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem Majkla Džeksona. Na snimanje muzičkih spotova uticalo je na mene gledanje njegovog djela — prvog crnog umjetnika koji je svirao u velikom broju na MTV-u. Njegova muzika i te slike su dio mog pogleda na svijet, a prilika da ispričam njegovu priču na ekranu uz njegovu muziku bila je neodoljiva.”

Prema Lionsgate-u, film će se pozabaviti svim aspektima Džeksonovog života, iako je nejasno kako će se film pozabaviti brojnim kontroverzama u vezi sa pokojnom muzičkom ikonom, s obzirom na to da je film snimljen u vezi sa njegovim imanjem, koje ga je branilo od optužbi seksualnog zlostavljanja djece. Te optužbe su vraćene u javni diskurs zahvaljujući HBO dokumentarcu Leaving Neverland iz 2019.

Тагови: