Kultni film

Zbog Titove smrti promijenjen kraj filma "Ko to tamo peva"

  • Извор: Курир
  • 17.04.2023. 09:33

"Ko to tamo peva" predstavlja jedno od najvećih filmskih ostvarenja jugoslovneske kinematografije. Za ovaj film vezane su brojne i zanimljive činjenice koje su široj javnosti nepoznate, a odnose se na sam kraj ovog legendarnog ostvarenja.

Naime, Titova smrt je spriječila da se završi film "Ko to tamo peva" po predviđenom scenariju.

Prvobitno, u planu je bila scena kada izađu ona dva dječaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja dompremljenih iz italijanskog cirkusa i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje.

U momentu kada je proglašena smrt Josipa Broza Tita, svim strancima je zabranjen ulaz u zemlju, tako da su granice bile zatvorene, a životinje naravno nisu ni mogle da se dopreme.

Japanski teniser došao u Banjaluku, servirali mu miješano meso on ostao šokiran

Japanski teniser došao u Banjaluku, servirali mu miješano meso on ostao šokiran

Na taj način, film je završen onako kako je završen. To što nije snimljeno za kraj, to je početak filma "Underground".

"Titova smrt nas je spriječila da završimo 'Ko to tamo peva'. Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dječaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak 'Undergrounda' filma", objasnio je svojevremeno za "Blic", reditelj Dušan Kovačević, autor legendarnih djela domaće drame i filma "Maratonci trče počasni krug", "Radovan Treći", "Balkanski špijun", "Profesionalac" i na taj način otkrio tajne sa snimanja kultnog jugoslovenskog ostvarenja, prenosi "Kurir".

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)