Holivudski veteran

Zlatna palma za Harisona Forda i briljantnu karijeru

  • Извор: РТС
  • 20.05.2023. 15:00

Holivudski veteran Harison Ford u Kanu se oprostio se od uloge najpoznatijeg arheologa u istoriji filma Indijane Džonsa. Uoči svjetske premijere petog, i posljednjeg nastavka popularnog serijala - “Artefakt sudbine“, Kanski festival dodijelio mu je Zlatnu palmu za životno djelo.

Festival u Kanu poznat je po tome da uvijek upriliči glamuroznu premijeru potencijalnog hita najvećih kompanija, ali često se dešavalo da te filmove prate loše kritike.

Moćni holivudski studiji, svojevremeno su apelovali da festival obuzda kritičare, jer u suprotnom neće davati filmove.

Miljana Kulić održala prvi nastup

Miljana Kulić održala prvi nastup

Ali, promocija na ovom festivalu, važi za najefektniju. Prve kritike nakon “Indijane Džounsa, Artefakta sudbine”, mještovite su, što je potvrdio i aplauz koji je bio jači uoči projekcije, nego nakon odjavne špice, što se smatra pristojnom formalnošću.

Ali, zahvaljujući briljantnoj karijeri i ulogama od Blejd Ranera, Ratova zvijezda, do Bjegunca, Harison Ford je zaslužio počasnu Zlatnu palmu za životno djelo - i karijeru koju je obilježila uloga Indijane Džonsa.

Rada Manojlović o svom ocu: Pokušali su da ga ubiju!

Rada Manojlović o svom ocu: Pokušali su da ga ubiju!

"Pogledao sam se u ogledalo, što je jednako dobro kao da se vidite na filmu. Bilo je lijepo vratiti se na filmski set, obući kostim, jer to upravo opisuje lik i vrstu filma koju publika prepoznaje. Indijana Džouns ima sjajan kostim i jedinstven je lik. Bilo mi je drago što sam imao priliku da mu se vratim”, izjavio je Ford.

Glumački vetaran koji nikada nije dobio Oskara i samo je jednom bio nominovan za tu nagradu, bio je emotivan i na premijeri i na konferenciji za novinare.

U uvodnoj sceni priče o svemirskom programu, čija radnja počinje 1944. - Harison Ford je kompjuterski podmlađen.

Ovo je bahati ginekolog koji je pokušao da pregazi saobraćajca

Ovo je bahati ginekolog koji je pokušao da pregazi saobraćajca

"Nije uljepšano, to je zaista bilo moje lice iz tog vremena. Ne djeluje vještački, što je zaista fantastično”, rekao je on.

Peti film o jednom od najomiljenijih likova u istoriji kinematografije - Indijani Džounsu, nije režirao Stiven Spilberg, već Džejms Mengold.

Posljednja avantura franšize započete 1981. u srpske bioskope stiže krajem juna.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб