Ne odustaje

Dva puta je iz Španije odletio u Veliku Britaniju na prvi sudar: "Nisu se ni pojavile"

  • Izvor: vecernji.hr
  • 03.08.2022.09:06

Iako bi mnogi "potonuli", odlučni se David vratio kući i isti se dan ponovno ulogovao na stranicu za traženje partnera, a ubrzo se počeo dopisivati s drugom ženom.

Nakon što je online upoznao djevojku koja mu se svidjela i zadnjih nekoliko mjeseci s njom svakodnevno telefonom razgovarao do ranojutarnjih sati, Britanac koji živi u Španiji David Stevenson (32), imao je velike nade za njihov prvi pravi sudar. Zato mu, samo da je upozna, nije bilo teško prošli mjesec preletjeti 1300 kilometara od Španije do Velike Britanije, gdje se par dogovorio da se nađe, ali ona se nije pojavila.

Iako bi mnogi potonuli, odlučni se David vratio kući i isti se dan ponovno ulogovao na stranicu za traženje partnera, a ubrzo se počeo dopisivati s drugom ženom, takođe Britankom. Bez obzira na nedavno loše iskustvo nakon par sedmica odlučio je ponovno sjesti na avion i odletjeti na ostrvo. Nažalost, opet mu nije bilo suđeno. Kad je sletio na aerodrom u Bristolu, žena s kojom je dogovorio sudar otkazala je tvrdeći da je oboljela od COVID-19. Ipak, David joj, kaže, ne vjeruje. 

Na snimku koji je objavio na TikTok-u mrzovoljni David sjedi na aerodromu u Bristolu i otkriva kako je ponovno izvisio. 

– Još prije sam bio upoznao tu djevojku, prije nekih mjesec dana bili smo na par sudara, ali onda sam morao u Španiju – ispričao je.  

– Teško je izlaziti na sudare kad živiš u drugoj zemlji, ali ja sam spreman uložiti trud, ali prestala mi se javljati na pozive – objasnio je pokisli David. 

Prestala mu se, kaže, javljati i odgovarati na poruke čim je sletio na britansko tlo. 

– Kakvo razočaranje. Uložiš sate i sate; od telefonskih poziva, poruka. I onda se ne pojave – požalio se dodavši kako dan ima samo 24 sata, a on je na obje sedmicama trošio veći dio dana, svjestan da je u ranjivoj poziciji, ali ne očekujući da će mu se ovo dogoditi. 

Prisjećajući se drugog katastrofalnog sudara, David objašnjava: – Ujutro sam joj poslao poruku da sam stigao na aerodrom u Barseloni. Nisam dobio odgovor, ali ipak sam uskočio u avion.

– Kad sam izašao iz aviona, video koji sam snimio o ghostanju postao je viralan i mislim da ga je vidjela. Ubrzo mi je poslala poruku da ima COVID-19, da je potpuno pogrešan trenutak za sudar i da joj je jako žao. Nimalo joj ne vjerujem... – rekao je. 

Ipak, nije sve izgubljeno jer je, nakon videa u kojima pokisli David priča kako je izvisio, počeo dobijati poruke slobodnih žena koje mu pišu da žele izaći s njim i da će se sigurno pojaviti, piše Mirror.  

– Otprilike dva sata nakon objave na TikToku javila mi se djevojka koja radi u baru u Exeteru i pozvala me sutra na žurku na kojem će biti puno slobodnih žena. Ne znam nikog tamo ali... zašto ne? – pohvalio se David  dodavši da je sad zatrpan porukama pa se još nada da će pronaći ljubav. A tiktokeri, naravno, nestrpljivo čekaju da saznaju kako je prošla žurka i je li David dogovorio još koji sudar, prenosi Večernji.hr.