Veze

Greške kod ljubljenja koje ne praštaju ni muškarci ni žene

  • Izvor: Agencije
  • 17.09.2021.21:35

Od dobrog poljupca zaklecaće vam koljena, oznojiće vam se dlanovi i ubrzati rad srca.

Mislili ste da ste svladali osnove ljubljenja još u školi? Razmislite malo bolje.

Donosimo vam tri najčešće greške koje radimo kad spojimo usne sa svojim partnerom.

1. Agresivan početak

Život nije film i ono što dobro izgleda na velikom platnu nije recept za ponašanje u stvarnosti. Na primjer, agresivno spajanje usana neće potaknuti strasti, već će vas ostaviti s masnicama na usnama i području oko njih.

Umjesto toga započnite mekim spajanjem usana i podatnim poljupcem koji se prirodno ubrzava i jača na intenzitetu. Osluškujte signale njegovog tijela, udisaje i kucanje srca pa sigurno nećete pogriješiti.

2. Premalo jezika

Niko ne voli kad mu neko zabija jezik u jednjak prilikom ljubljenja, ali čedno držanje jezika u vlastitoj usnoj šupljini takođe neće izazvati željeni efekat.

Poljubac svakako započnite zatvorenih usana, potom gricnite njegovu donju usnicu, nježno prođite jezikom preko njenih ivica, pa njime dodirnite njegov jezik, i pustite da vas trenutak povede prema neslućenom užitku.

3. Pogrešno ciljanje

Usred ljubljenja mogli biste shvatiti da je povremeno udisanje kisika dobra stvar za vaše tijelo. Kada se odvojite od partnera, možda ćete odlučiti razigrano prijeći usnama preko njegova obraza ili čela.

Nježan trenutak moglo bi pokvariti pogrešno ciljanje, odnosno usne koje ste nespretno položili na nos ili bradu. U tom trenutku ni vaš partner neće biti vješt u koordinaciji pokreta, pa je možda bolje nastaviti se ljubiti kao da ništa nije dogodilo, piše "Zadovoljna.hr".

Tagovi: