Korisno znati

Greške kojima žene uništavaju savršene veze

 • Извор: Аваз
 • 03.10.2022. 09:08

Mnoge se veze prekidaju zbog onog što nazivamo "tanki razlozi". Problem je u tome što sukob, koji počinje kao mala svađa, prerasta u podivljali tornado koji brzopotezno razdire inače savršene veze.

Postoje pogreške koje žene neprestano ponavljaju, a zbog kojih su kasnije frustrirane, jer shvataju da zbog njih ne mogu održavati stabilnu vezu. 

Ovo su neke od njih:

Bankarenje odnosa na njegovom potencijalu

Početna privlačnost između dvoje ljudi može biti toliko jaka da zasljepljuje obje osobe, koje podsvjesno zanemaruju očite nedostatke na drugoj osobi. Ovo je normalno jer niko nije savršen. Međutim, žene su već stekle reputaciju zbog neprestanog nastojanja da promijene svoje muškarce. Mnoge će žene nastaviti biti "zalijepljene" za muškarce i dugo nakon što se on prema njoj u fazi hodanja ponašao kao da je otirač. Pitanje je vremena kad će se takva veza urušiti.

Pretpostavke o razumijevanju

Istraživanja neprestano ukazuju na razlike u načinu na koji razmišljaju muškarci i žene. Jedna od najvećih grešaka koje žena može napraviti jeste pretpostaviti da bi muškarac trebao razmišljati baš kao ona ili da on u svakom trenutku tačno zna o čemu ona razmišlja.

Pretvaranje da ste neko drugi samo kako biste ga zadržali

Ovo možda zvuči kao najveći kliše, ali većina je muškaraca zainteresirana za onaj tip žene koja tačno zna što želi i ugodno joj je u njezinoj koži. Nema ništa krivo u pretvaranju da ste neko drugi kako biste začinili stvari u spavaćoj sobi, no ostati vjerna sama sebi još je moćniji i dugotrajniji afrodizijak.

Prerano otkrivanje osjećaja

Tako je. Izgovarajući one magične riječi već na drugom spoju vjerojatno će potaknuti muškarca da otrči od vas tražeći siguran zaklon. Suprotno mačo slici koju neprestano portretiraju, muškarce plaši makar i misao na obvezivanje i prije nego što se uvjere da su spremni skrasiti, samo žele gledati kako se stvari razvijaju.

Тагови:
 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија

  ''''Серија

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.