Psiholog otkriva

Jedna osobina neodoljiva je za svakog muškarca

  • Извор: Аваз
  • 23.05.2023. 22:46

Ruski psiholog Mihail Labkovski u svojim predavanjima ističe da je samopoštovanje temelj svega u životu. Samopoštovanje je temelj ljudskog postojanja. Od toga zavisi mnogo faktora, kao što su uspeh u karijeri, sreća u ljubavi i kvalitet samog života.

On napominje da je zabluda da uspješni ljudi samo imaju bogato samopouzdanje, zapravo je obrnuto – samopoštovanje i pravilno samoprihvatanje je put do uspjeha.

Visoko samopoštovanje

- Samopoštovanje nadoknađuje sve: ako nema posebne ljepote, obrazovanja i talenata, ali čovjek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i potpuno s pravom) u svoju jedinstvenost i šarm, sigurno će biti sretniji, pametniji, ljepši, čak i bogatiji. Visoko samopoštovanje pobjeđuje sve - rekao je psiholog.

Mihail Labkovski je to objasnio na sljedeći način:

- Drage djevojke, često pitate zašto je samopouzdanje važnije od ljepote i kako utiče na odnose sa suprotnim spolom. Kažem vam – samopouzdana žena se jako voli. Muškarcima je dopadljiva jer nije fokusirana na svoje nedostatke. Ona je dobro. Komunikacija s njom je lagana. Takva žena ostavlja utisak da može i zna sve. Držanje, smireni gestovi, samouvjeren govor – možete, naravno, pokušati da imitirate ovo, ali kompleksi, ako ih ima, ipak će se pojaviti prije ili kasnije. 

Volite sebe

Ako ste zaista sigurni u sebe, zaista možete da impresionirate druge samo zbog toga kako se ponašate. Drugo, ako ste zaista sigurni u sebe, prisustvo ili odsustvo muškarca u blizini ni na koji način ne utiče na vaš život. Ako ste sami, uredu je – život ne staje. Često se sumnja u sebe kod žena izražava u činjenici da silno žele da budu s nekim. Treće, samouvjerena žena privlači iste samouvjerene i snažne muškarce. Muškarci s niskim samopoštovanjem, nesigurnostima i kompleksima joj nisu zanimljivi.

Ljubav, karijera i mnogi drugi aspekti života su divni, ali najvažnije je kako se osjećamo. Budite spremni da se potrudite da promijenite svoj unutrašnji svijet i volite sebe. Čim u tome uspijete, sve ostalo će poprimiti svoj savršen oblik i smisao.

Тагови: