Раскид

Када жене схвате да је вријеме за прекид везе

 • Извор: Магазин новости
 • 06.02.2024. 20:44

Нисте спремни за раскид, али вам се чини да веза опстаје само захваљујући вашем неисцрпном стрпљењу за партнерове грешке и "глупости"? Ако питате жене које су прошле кроз раскиде дугих веза или бракова, а које су непрестано биле незадовољне партнеровим понашањем, многе ће вам рећи да их је "држала" нада да ће се тај однос промијенити, да ће се особа коју воле поправити. А онда су престале да вјерују у то.

По неком правилу, овакве везе могу да изгледају као да ће трајати јако дуго, можда и за цео живот, али на крају се деси неминовно - "истекне им рок трајања". Зашто се ово дешава? Који су то јасни знаци да треба да раскинете? Шта је пресудило да особа каже да више неће да "гледа партнеру кроз прсте"?

Само један партнер улаже напор

У многим везама у којима жена изгуби живце, главни проблем је недостатак квалитетне  комуникације или се она одвија само када се једна страна потруди. Она је можда та која улаже највише напора да веза функционише, док њен партнер није толико укључен или посвећен. Ова неравнотежа обично је извор велике фрустрације и на дуге стазе је свакако исцрпљујућа. 

Занемаривање потреба 

Када жена осјети да њен партнер занемарује њене емотивне потребе, неминовно ће доћи до погоршања односа. Ако партнер није вољан да слуша и разумије шта је чини срећном, или ако не реагује адекватно на њене потребе, почеће да се пита да ли је ова веза вриједна труда.

Однос који нема перспективу

Ако веза не напредује или ако партнер није заинтересован да улаже у развој везе, жена ће се осјећати као да је у зачараном кругу. Када осјети да веза никуда не иде, да нема перспективу и да се партнер не мијења, врло је вјероватно да ће изгубити стрпљење и пожељети здравији однос.

Непрестан осјећај разочарења

Када жена стално доживљава разочарење јер јој партнер непрестано обећава да ће се промијенити, а обећање никада не испуни, послије неког времена ће неминовно изгубити наду да та веза може да напредује и задовољи њене потребе. Логиочно је да ће се запитати да ли има смисла наставити такву везу.

Здрав однос мора да буде заснован на обостраном труду и посвећености. Ако се нађете у вези у којој нисте ви онај који се труди и даје све од себе да однос успије, требало би да имате храбрости да истражите своје могућности и изборите се за срећу коју заслужујете.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.