Odnosi

Kako da znate da je vašem muškarcu potrebno vrijeme samo za njega

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 23.08.2022.18:31

Jedna od prednosti veze je da imate partnera pored sebe u svim situacijama. Na kraju krajeva, ko ne uživa da provodi neprekidno kvalitetno vrijeme sa onim do koga mu je stalo, zar ne?

S obzirom na to, važno je shvatiti da je svakoj osobi potrebno njeno lično vrijeme, bez obzira na to da li će vam ona to reći ili ne.

Ako svom partneru ne date vrijeme koje bi trošio isključivo na sebe, to bi dugoročno moglo da izazove loše stvari između vas dvoje. Evo nekoliko znakova koji dokazuju da se morate povući i dati mu malo prostora za disanje.

Partner izgleda frustrirano sve vrijeme

Znate onaj mrzovoljni osjećaj koji imate kada vam treba samo nekoliko trenutaka mira, ali ne možete da ih dobijete? Da?

Pa, i drugi se isto tako nerviraju. Obratite pažnju na slične znake frustracije kod svog partnera i pokušajte da razumijete njihovu situaciju umjesto da se svađate oko toga.

Stalno otkazuje planove

Nemogućnost dolaska na večeru zato što je vaš partner zaokupljen poslom je nešto drugo, ali odbijanje svih vaših planova uz slab izgovor izgleda sumnjivo.

Ako je pokušao da vas izbjegne čak i kada stvari izgledaju dobro, to može značiti da mu treba malo prostora. Ako je to slučaj, nemojte ga tjerati da provodi vrijeme sa vama i umjesto toga samo mu dajte priliku da se smiri.

Ne razgovara o svom danu sa vama

Ako je prošlo neko vrijeme od kada je vaš partner podijelio detalje svog dana sa vama ili vas je pitao o vašem, velike su šanse da mu treba malo prostora, dalje od vas.

Muškarci često imaju tendenciju da se emocionalno isključe kada nisu u pravom prostoru i smatraju da su njihovi partneri previše privrženi.

Svađa bez razloga

Da li ste osjećali da se vaš partner bez razloga svađao sa vama, a zatim vas dugo nije zvao da se pomirite?

Ako jeste, to vjerovatno znači da pronalazi način da se vas dvoje udaljite. Shvatite ovo kao znak i odstupite, ali se prvo pozabavite problemom. Kasnije možete razgovarati o tome koliko vam je prostora potrebno u vezi da biste se osjećali blisko, ali nezavisno.

Govor tijela

Evo sigurnog znaka da vaš partner nije dobio svoj zasluženi lični prostor.

Ako je spavao daleko od vas u krevetu ili je odbijao da se prepusti bilo kakvoj intimi, to je vjerovatno zato što želi da pobjegne od vas nakratko, piše "Telegraf.rs".

Tagovi: