ATV

Postoji razlika

Kako raskidaju žene, a kako muškarci?

 • Извор: Superžena.b92
 • 20.04.2023. 22:29

Prekid veze svakome teško pada, a da li ste znali da postoje velike razlike u načinu raskidanja između žene i muškarca?

Iako se smatra da su muškarci čvršći od nas žena i da rijetko kada pokazuju emocije, kada je riječ o raskidanju stereotipi se prekidaju. Muškarcima je teže i treba im više vremena da prekinu vezu, nego ženama!

Po nekim studijama koje su istraživale muško - ženske odnose, a uz to i raskide, istraživači su došli do zanimljivog zaključka: Ženama je potrebno maksimum šest dana da donesu odluku, dok je muškarcima potrebno više vremena (oko mjesec dana). Ovo samo govori o tome koliko muškarci preispituju svoju odluku i koliko u stvari vole kada su u vezi.

Metode raskida

Što se tiče konkretnog načina na koji raskidaju, većina žena je odlučila da je najbolji metod direktan i iskren razgovor. Na ovaj direktan način, kako kažu, raskid uglavnom manje boli i prijatniji je (ukoliko je to uopšte moguće).

Šta najviše uzbuđuje muškarce u tridesetim, a šta one starije?

Šta najviše uzbuđuje muškarce u tridesetim, a šta one starije?

Suprotno ovome, oko 88 odsto muškaraca je reklo da uvijek potebno dobro razmisliti i i isplanirati do detalja raskid, kako bi im bio manje bolan i traumatičan.

Međutim, ono što je zajedničko za oba pola je da od početka razmišljanja o raskidu - i muškarac i žena slušaju svoja osjećanja, koja su možda tokom veze negde "zaturili" duboko u sebi. Ponekad se desi da u jednom trenutku veza opet izgleda savršeno, ali se poslije i jednog malog neslaganja sve vrati na staro. Onda slijedi osjećaj depresije i tuge, jer osoba napokon shvata da je vezi u potpunosti došao kraj i da nema povratka.

Najveće greške zdravog života: Mitovi koji vam ne pomažu

Najveće greške zdravog života: Mitovi koji vam ne pomažu

Ako ste ikada iskusili raskid, znate tačno o čemu pričamo i vjerovatno znate da je vrijeme provedeno sa vašim partnerom ispunjeno neodređenim emocijama, nervozom i tenzijom. A kada se sve završi, ostaje nam samo jedno bitno pitanje: "Da li ćemo ikada naići na osobu kao što je on/ona, ili ne?" 


(Foto: Freepik.com)

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:00 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина